Nå er han enig med Brann

Viljar Vevatne er klar for Brann, men slutter seg først il klubben fra nyttår.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Viljar Vevatne (20) satte torsdag kveld navnet sitt på en kontrakt som binder ham til Brann fra nyttår og ut 2017. — Det var veldig gøy at vi ble enige. Dette blir spennende og jeg gleder meg, sier Viljar Vevatne til BT etter å ha gjort unna det formelle på Stadion.

Viljar Vevatne ble presentert som Brann-spiller torsdag.

Spilleren tok fly fra Stavanger til Bergen for å forhandle med Brann på Stadion. Han hilste på treneren, gjennomførte de obligatoriske medisinske undersøkelsene, skriblet navnet sitt på avtalen og stilte til sist opp på bilder som markerte overgangen fra Bryne.Det gjorde han uten Brann-tøy. Fordi Vevatne først er Brann-spiller fra nyttår. Sportsklubben er ikke kommet til enighet med hans nåværende klubb. Slik det ligger an nå, må Vevatne spille ut sesongen for Bryne, som han har kontrakt med i noen måneder til.

Les også

Se perlemålet til Branns nye kjøp

— Ønsket å hente ham med en gang

Til gjengjeld slipper Brann å betale overgangssum for ham. De slipper unna med noen titusener i utdanningskompensasjon.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt er glad for å ha sikret seg Vevatne på sikt.

— Det er som alltid hyggelig å få inn en ny spiller. Vi har fått på plass en ung og lovende spiller som kan spille både back og kant. Han er en allsidig, fin type som passer i kulturen vi ønsker å få her, sier Soltvedt.

- Skulle du ønske han ble Brann-spiller med en gang?

— I utgangspunktet ønsket vi å få det til med en gang, men det viktigste er at vi har sikret en avtale med Viljar, sier Soltvedt.

Vevatne lover å bidra med hundre prosent innsats og treningsvilje.

— Så håper jeg jo det blir noen mål og målgivende pasninger. Jeg liker å være med fremover, komme til avslutninger og skape sjanser. Jeg vil være med på å bringe Brann tilbake til toppen, sier han.

Les også

Midtbanekjøpet gir ny forsvarskamp i Brann

Backjakten fortsetter

Branns behov for venstreback ble stort da Erdin Demir sist uke gikk til belgiske Waasland-Beveren. I og med at Vevatne først blir Brann-spiller etter sesongen, fortsetter jakten på en backløsning, bekrefter Rune Soltvedt.

— Nå har vi Erlend (Hanstveit) og Amin (Nouri) som backer, mens Fredrik Heggland er ute med skade. Vi ønsker jo flere alternativer, men det er ikke krise. Vi vet jo at Tyskland vant VM med en midtstopper på backplass, så det går sikkert også an å vinne en 1.-divisjonskamp med stopper på backplass.

Viljar Vevatne har spilt både back og kant for Bryne denne sesongen. Fleksibiliteten hans er en av mange årsaker til at Brann vurderer ham som en god signering.

Tross sin unge alder har han spilt fast på Bryne i halvannet år. Han har tidligere tilhørt Vikings ungdomsavdeling og har aldersbestemte landskamper for Norge. Tidligere i år spilte han mot Brann både i serien og cupen.

Før han dro til Bergen torsdag, var han på trening med Bryne. Onsdag spilte han treningskamp for laget, mot Ålgård, der han også scoret. Bryne ligger på 6. plass i 1. divisjon og har som Brann ambisjoner om å rykke opp til eliteserien. Det er en medvirkende årsak til at klubben har vært svært lite lystne på å slippe Vevatne til Bergen med det samme.

— Selv om det er tett på tabellen, er det veldig stor forskjell på klubbene. Brann er blant de største i Norge, mener Viljar Vevatne.

Publisert

Les mer om dette temaet