Casper Ruud med ny sensasjonell seier: - Det er helt vilt

Slo nummer 75 på verdensrankingen.

Publisert Publisert

Casper Ruud gjør kjempebyks på verdensrankingen i tennis.

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Casper Ruud fortsetter å imponere. Han spiller for tiden ATP Challenger-turneringen i Spania.

17-åringen disket i går opp med en sensasjonell seier over Andrej Martin, og fortsatte storformen i dag med å slå Inigo Cervantes, rangert som nummer 75 i verden. Med det tok han seg til semifinale i turneringen.

Les også

Casper Ruud (17) med sensasjonell seier: - Dette er et gjennombrudd

— Dette er nok det beste jeg har gjort i karrieren hittil. Det har vært en veldig bra uke, og jeg har egentlig alt å vinne nå. De jeg møter er høyere ranket enn meg og har mye mer å tape. Det er på mange måter behagelig å være underdog i hver kamp, sier Ruud tilVG.

- Helt vilt

— Dette var stort. Som 17-åring og slå nummer 75 i verden, er ganske vilt. Det han har gjort de to siste dagene er heftig. Det er helt rått for norsk tennis, utbryter NRK-ekspert Jan Frode Andersen overfor Aftenposten.

— Det han driver med er veldig stort. Det er verdensklasse over de greiene der. Det lover veldig bra for ham, som er 17 år gammel og gjør det så godt så tidlig, supplerer Eurosport-ekspert Christer Francke.

Les også

Ruud tweet

Dette er første gang Ruud spiller en såkalt Challenger-turnering, som er midtnivået i tennis.

— Det at han slår en så god tennisspiller, viser at han har ekstreme mentale egenskaper. Han har den roen og det instinktet, og den ekstreme vinnerskallen. Han blir ikke nervøs, sier Andersen, som mener Ruud er i rute til å bli en topp 100-spiller.

Les også

Norsk tennishåp markerer seg: - Utrolig morsomt at det går så bra allerede nå

Les også

Slik fikk Norge verdens beste tennisjunior

For i den verdensidretten tennis er, er det i seg selv en unik prestasjon. Og selvfølgelig kan ha nå mye høyere enn det.

— Det er den største idretten i verden og mange som ofrer liv og remmer for å slå gjennom. Skal man leve av det må man være topp 100, hvertfall 150, sier Christer Francke.

Hyller pappa Ruud

Tidligere tennisspiller Andersen benytter også sjansen til å sende en hyllest til Casper Ruuds far Christian, som er Norges beste tennisspiller gjennom tidene.

— Han har lagt alt til rette fra dag en. Det skjer nesten aldri at en tidligere toppspiller i tennis får sønner som blir toppspillere. Han har gjort alt riktig, sier Andersen.

Motstander i semifinalen blir argentinske Pedro Cachin som slo ut belgieren Arthur De Greef 3-6, 6-3, 7-5. I den andre semifinalen spiller japanske Taro Daniel mot polske Kamil Majchrzak.

Publisert