- Hvor ble det av Northug?

Cologna og Piller Cottrer overrasket over norsk innsats.

Publisert Publisert

Her ser nok Dario Cologna etter sluttiden sin, men etterpå lurte sveitseren på hvor det ble av Petter Northug?

  • Einar Kristengård
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Både gullvinner Dario Cologna og sølvvinner Pietro Piller Cottrer var overrasket over at Petter Northug endte helt nede på 41. plass.

— Jeg hadde Petter som den store favoritten, og er veldig overrasket over at han er så langt bak. Jeg aner ikke hvorfor Petter gikk så svakt, men det kan være at de bommet på ski. Alle nordmennene har jo gått dårlig i dag, sa gullvinneren Dario Cologna som var hele to minutt og 3,2 sekunder foran Petter i mål.

Piller Cottrer var ikke mindre overrasket:

— Jeg er rett og slett veldig overrasket. Så svak som dette tror jeg ikke Petter er etter det han har vist tidligere i vinter. Da vi på mitt lag snakket om mulighetene på forhånd, trodde vi at det kom til å bli Petter Northug mot alle andre. Derfor var det en stor overraskelse for meg at jeg måtte helt ned på 41. plass for å finne Petter. Jeg er helt sikker på at han kommer til å slå fryktelig tilbake, sa den italienske veteranen som ble slått med 24,6 sekunder av Cologna i gullkampen. Sølvet sikret han med 11,1 sekunds margin til Lukas Bauer.

Håpet på medalje

Årets og fjorørets sesong kan se ut til å bli snudd på hodet for Dario Cologna. Fredrik Aukland-eleven vant Tour de Ski og det meste ellers forrige sesong, men mislyktes i VM i Liberec. Denne sesongen fikk han opptakten ødelagt på grunn av en strekkskade, og har ikke markert seg all verden før han var uimotståelig på denne 15 kilometeren.

-Jeg er ikke i toppform ennå, men hadde håp om å være med å kjempe om en medalje. Åpningen var bra, jeg skjønte ikke før ut på andrerunden at det kunne bli gull. Marcus Hellner åpnet raskt, men falt av og da var det bare å gi alt, sa en strålende fornøyd Dario Cologna som også roste den sveitsiske laginnsatsen som en av årsakene til sin egen innsats.

-Vi er en gjeng med gode løpere som presser hverandre på trening gjennom hele året. Det blir det resultater av, konstaterte Cologna.

Publisert
  1. OL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. For en nedtur!

  2. Svindal feiret med rødvin og Bjørgen

  3. Hadde ikke like god glid

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN