Deila om den tøffe tiden: Lå våken om nettene

Celtic-manageren mener han ikke fikk noe gratis — fordi han er fra Norge.

Ronny Deila jublet vilt da Celtic satte byrival Rangers på plass søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Søndag opplevde Ronny Deila et stort øyeblikk, da hans Celtic slo erkerival Rangers 2-0 i ligacupsemifinalen.

Nordmannen legger imidlertid ikke skjul på at hans første sesong i skotsk fotball har vært tøff. I et intervju med storavisen The Daily Record innrømmer Deila at han har ligget våken om nettene.

— Jeg gjorde litt det i starten. Det handler ikke om press, men om å finne svar. Hvis du ser veien fremover, har du ikke noe problem med press, men hvis det er trangt rundt meg, og jeg ikke kan se en vei ut av problemene, er jeg bekymret.

— Det var i starten. Det var for mye på kort tid, og ting jeg ikke kunne takle. De første to månedene var ikke laget klart for Champions League, og det var en vanskelig periode å komme seg gjennom, forteller Deila.

Champions League-fiasko

Deilas Celtic har satt seg mål om å vinne en trippel i skotsk fotball denne sesongen: Cupen, ligacupen og serien. Storklubben har imidlertid levert flere skuffende resultater, spesielt tidligere i høst.

Supporterne raste for eksempel etter 0-1-tapet for nyopprykkede Hamilton i oktober. Celtic nøyde seg heller ikke med å ryke ut av Champions League-kvalifiseringen én gang.

Først ble Celtic slått ut av Henning Bergs Legia Warzawa. Og etter at Legia ble utstengt fra Champions League, misbrukte Celtic nok en mulighet da de ble slått ut av slovenske Maribor.

I Strømsgodset hadde 39-åringen skilt seg ut som et av de mest spennende trenertalentene i norsk fotball. Han føler imidlertid ikke at navnet hjalp ham stort i Skottland.

— Det er tøft å komme fra Norge. Du får ikke noe ekstra tid når du er Ronny Deila fra Strømsgodset i Norge. Dersom navnet mitt var Brendan Rodgers (Liverpool-manager, journ. anm.), tror jeg at jeg ville fått tid, fordi jeg hadde vist hva jeg kunne gjøre i Storbritannia.

Les også

Deilas festvideo havnet hos skotsk presse: - Dette gjør ham bare mer populær

Røper Deilas inspirasjonskilde

Deila uttrykker også takknemlighet til klubbstyret, for at de gjorde signeringene av Stuart Armstrong og Gary Mackay-Steven mulige i januarvinduet. I tillegg har stjernespiller Kris Commons signert en ny toårsavtale.

Nettopp Commons roser Ronny Deilas bidrag til klubben.

— Jeg tror Ronny har endret seg også. Han har hatt stor suksess i Norge, der han hadde en spillestil og stall han kjente som sin egen bukselomme. Han lærte dem ting på treningsfeltet og lærte dem vinnermentalitet, men det er ingen garati for suksess i en klubb som Celtic. Ronny vil ikke at vi skal spille som skotsk lag, han vil at vi skal spille som Barcelona og Bayern München, sier Commons til The Daily Record.

— Han er en stor fan av Pep Guardiola (trener i Bayern München, tidligere Barcelona, journ. anm.), måten lagene hans spiller på og hvordan han behandler spillerne. Han vil at vi skal være eliteutøvere 24 timer om dagen. Det var et hardt slag for gutta, som ikke hadde gjort det på fire år. Å selge inn det budskapet når man ikke vinner kamper er vanskelig. Men vi er enige nå, og på rett vei, som de siste resultatene har vist, sier Commons.

Celtic har nå vunnet sine siste fire kamper. Lørdag spiller storklubben mot Dundee i femte runde av den skotske cupen.

I ligacupen, den mindre viktige utslagsturneringen i Skottland, er Celtic allerede klare for finale. 15. mars spilles finalen mot Dundee United.

Publisert: