Sjansesløseri fra Bryne da Brann vant: - Vi hadde flaks

Bryne dominerte andre omgang fullstendig. Likevel stakk Brann av med seieren.

Kenneth Udjus vartet opp med flere feberredninger søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann har med rette følt seg robbet ved et par anledninger i førstedivisjon, særlig etter åpningskampen i Fredrikstad, men på Bryne stadion fikk bergenslaget igjen med renter.

Sjelden eller aldri har Rikard Norlings mannskap blitt spilt så til de grader av banen som på Jæren, sjelden har Bismark Acosta, Fredrik Knudsen og keeper Kenneth Udjus ryddet unna med flere ulike kroppsdeler.

— Vi fightet enormt for seieren, Kenneth Udjus gjorde noen makeløse redninger og vi hadde flaks, sier Brann-trener Rikard Norling til C more like etter kampslutt.

8-1 i sjanser

Sjansestatikken viser 8-1 til Bryne i andre omgang, cornerstatistikken viser 8-0, men jærlaget maktet ikke sette ballen i mål.

For Bryne-trener Gaute Larsen er det naturligvis ingen trøst at laget hans spilte strålende fotball etter pause, at de presterte den ene sjansen etter den andre. Resultatet er null poeng – det er surt, kort og godt.

— Jeg er glad over den fotballen vi viste, mange gode prestasjoner, men jeg er naturligvis skuffet over resultatet, sier Larsen.

— Vi har et ungt lag, tar med oss dette videre og vil bli bedre utover i sesongen. Her er så mye talent og ferdigheter i laget, at vi vil bli stabilt gode utover sesongen, sier Larsen til C more.

Fortjent Brann-ledelse

Etter en jevn, frisk og aggressiv åpning med småfarlige muligheter for begge lag, avsluttet Brynes Jon-Helge Tveita et godt angrep med målfarlig skudd i det åttende minutt.

Det kunne vært signalet som fikk gang på hjemmelaget, i stedet ble det mer og mer Brann.

Erik Huseklepp og Amin Nouri fintet hver sin Bryne-back omtrent over sidelinjen, Fredrik Haugen fikk to utsøkte muligheter fra kort hold, og da Alejancro Castro kom alene med Bryne-keeper Anders Kristiansen i det 24. minutt, var det ikke mer enn rett og rimelig at han ga Brann ledelsen.

Bergens røde stolthet fortsatte kjøret mot kraftig vind og mot Bryne-målet, det kunne lett ledet til trygg og god 2-0 ledelse, men igjen snudde kampen, og det samme hjemmelaget som en periode virket paralysert og direkte kjørt, dro den rutinerte kvartetten Bjørnar Holmvik, Henrik Breimyr, Oddbjørn Skartun og Aram Khalili til med mannfolkfotball, sugende taklinger og raske overgang mot Brann-forsvaret.

- Vi var heldige

Det ga ikke tellende resultater, men et par solide sjanser som bar bud om et annet opplegg etter pause. Slik ble det også, men et hjemmelag med glød, vilje, spilleglede og atskillig kvalitet klarte altså aldri overliste Kenneth Udjus.

— Jeg er glad for resultatet, glad for alle redningen, men vi var heldige, sier den ærlige Brann-keeperen.

Udjus var sammen med midtforsvaret klart best hos Brann, mens Bjørnar Holmvik, Aram Khalili, Jon-Helge Tveite og Marius Lode var hakket over de mange gode hos Bryne.

Publisert: