Åsane-trenerne rett fra kamp til analyse

Etter FFK-kampen dro Åsane-trenerne til hotellet for å se video av Sandnes Ulf.

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane sikret poeng og fortsatt tabelltopp etter 1-1 mot Fredrikstad. Etter kamp dro Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes rett til hotellet for å analysere lagets neste motstander, Sandnes Ulf.

— Nå skal vi tilbake til hotellet og se kampene til Sandnes Ulf. Vi begynner allerede i kveld med forberedelsene, sier Åsane-treneren.

- Treffer hver gang

Åsanes kanonstart i 1. divisjon skyldes blant annet et grundig analysearbeid av motstanderne, og kaptein Jahn-Ove Wiik tilskriver mye av suksessen til trenerduoens forberedelser.

LURT SMIL. Ingen har så langt klart å få has på Kjetil Knutsen og hans Åsane. Grundige analyser er mye av skylden til det.

— Vi har to trenere i Morten og Kjetil som gjør en uvurderlig forberedelsesjobb for oss. De er utrolig dedikerte, og det sier sitt når de går rett på hotellet for å forberede seg til neste kamp. De gir veldig gode analyser som treffer hver eneste gang, mener Wiik.Analysene innebærer blant annet hvordan og i hvilke rom Åsane kan angripe, hvordan motstanderne prøver å angripe og hvilke spillerne laget må se opp for. Når kampene kommer tett som haggel er det ingen tid å miste for serielederne. Allerede søndag er det ny kamp på Myrdal gress.

— Sesongstarten hadde ikke vært mulig uten den analysejobben de gjør, men analysen hadde ikke vært kunnet bli gjennomført uten de spillerne vi har heller, sier kapteinen.

Perleskåring av Ueland

Oransjetrøyenes OBOS-eventyr fortsatte torsdag da de kopierte Brann i plankebyen, med 1-1 mot Fredrikstad. Ser man bort ifra fjorårets siste kamp, da et redusert og opprykksklart Åsane tapte mot Grorud, betyr det at de ikke har tapt på de siste 20 offisielle kampene.

— Jeg syns vi spiller en solid bortekamp, og sannheten er at vi burde dratt hjem med tre. FFK slipper til veldig lite, og vi har de største sjansene. Det er alltid hyggelig å ligge øverst på tabellen. Det betyr at vi har vært best, uansett hvor mye alle snakker om at Åsane snart kommer til å rakne, sier Knutsen.

Og Åsane var best, også i Fredrikstad, og gikk helt fortjent opp i 0-1-ledelse etter bare ti minutter. Niklas Lerpold prikket inn venstreback Martin Ueland med sin presise venstrefot, og Ueland takket og nikket ballen i en perfekt bue over Masalin i FFK-buret.

Tvang frem FFK-bytte

Laget fra nordre bydel spilte såpass bra at FFK-trener Håkon Wibe-Lund ble tvunget til å gjøre et bytte allerede etter 27 minutt, uten at det hjalp spesielt for den hardt pressede treneren.

I andreomgang var det derimot hjemmelaget som kom best igang, og utlignet etter at Wiik lagde frispark på 18 meter. Sanchez Olsen reddet både det første og det andre forsøket, men måtte til slutt kapitulere. Skåringen var signert Amin Nazari.

Men det er liten tvil om at Åsane våren 2015 er et meget godt 1. divisjonslag. Gjestene fra Bergen styrte mye av spillet også i andreomgang, selv om FFK var svært nære på å ta ledelsen med ti minutt igjen på kampuret. Men Dag Alexander Olsen satt ballen like over mål fra bare fem meter.

Follo og Sogndal avga poeng

Åsane forsøkte en sluttspurt, men maktet ikke å skape de store målsjansene. Bergenserne er uansett garantert tabelltopp også etter den femte serierunden, ettersom både Follo og Sogndal avga poeng. Jahn-Ove Wiik var likevel skuffet etter kampen.

— Det sier litt når vi er skuffet etter å ha spilt uavgjort mot FFK borte. Det er en av de tøffeste kampene i sesongen, men vi har skapt en vinnermentalitet i laget, og går inn i hver kamp for å vinne. Vi er innstilt på at hverdagen vil treffe oss til slutt, og all statistikk sier at vi vil gå på noen smeller i løpet av sesongen, men vi har troen og viljen på å vinne hver kamp, sier midtstopperen.

Publisert: