Skålevik: - Jeg har ikke lyst til å forlate Nest i denne situasjonen

Men Steffen Lie Skålevik kan ikke love at han er Nest-Sotra-spiller etter sommerferien.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var ikke bare tåken som gjorde kvelden grå på Ågotnes stadion søndag. Heller ikke i bunnoppgjøret mot Levanger klarte Nest-Sotra å ta med seg tre poeng som de desperat trenger.

Etter halvspilt sesong har strilene nå hele åtte poeng opp til trygg grunn i 1. divisjon. Høsten må dermed gi en poengfangst av de sjeldne dersom Nest skal klare å berge plassen.

Den fangsten kan de risikere å måtte gjøre uten sin beste jeger.

— Vi må nesten bare være forberedt på å miste ham, sier trener Ruben Hetlevik.

Les også

Uavgjort i bunnkampen mellom Nest-Sotra og Levanger

Taus om fremtiden

For med ni mål på 15 kamper for 1. divisjons dårligste lag, har Steffen Lie Skålevik (22) havnet på blokken til større klubber som leter etter en spiss.

Agent Stig Lillejord har tidligere bekreftet interesse for angriperen, og Branns sportssjef Rune Soltvedt har innrømmet at han er blant spillerne de følger ekstra med på.

— Er du Nest-Sotra-spiller i høst også, Skålevik?

— Jeg har ikke peiling. Jeg har ikke fått noen tilbud, så jeg er Nest-spiller enn så lenge, sier spissen.

KAN VÆRE PÅ VEI BORT: Kampen mot Levanger kan ha vært Steffen Lie Skåleviks siste for Nest-Sotra.

— Men du er innstilt på at denne kampen kan har vært din siste for Nest?- Jeg vet ikke hva jeg er. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, sier han.

— Nest styrer mot nedrykk. Hva tenker du om tidspunktet å eventuelt forlate klubben på?

— Jeg har ikke lyst til å forlate klubben i denne situasjonen, men ... Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Skålevik.

Les også

Stene-trippel sørget for Ranheim-seier mot Åsane

Ingen bud

Foreløpig har det ikke kommet noen bud på toppscoreren. Klubbens daglige leder Michael Flyvholm, sier at han heller ikke har hørt om noen konkret interesse fra andre klubber.

Trener Ruben Hetlevik håper i det lengste at han får med seg sin stjernespiss i kampen mot nedrykket.

— Vi vet jo at han har gjort seg aktuell for andre klubber, men så lenge vi ikke har hørt noe konkret så er det ikke gitt at han forsvinner ennå. Vi ønsker jo å beholde ham her, sier Hetlevik.

Overgangsvinduet åpner 15. juli. Der forventer treneren at det vil bli gjort utskiftninger i spillerstallen.

— Hva er viktigst: å beholde Skålevik eller å få inn forsterkninger?

— Begge deler er jo viktig. Steffen har vært en av våre viktigste spillere, men forsvinner han så åpner det kanskje muligheten for at vi kan hente en god spiller også, sier Hetlevik.

Les også

Serieleder Sogndal snublet mot Strømmen

Trengte tre poeng

Forsterkninger er noe klubben kunne trengt, for mot Levanger klarte heller ikke Nest-Sotra å ta den nødvendige mengden poeng.

Etter en jevnspilt førsteomgang, scoret Levangers Adria Mateo Lopez etter en pasningsfeil i starten av annen omgang. Nest klarte å svare etter en scoring av Joakim Hammersland, men sløste med sjansene til å avgjøre kampen på tampen.

— Ett poeng er bedre enn null, men i den situasjonen vi er i nå, så trenger vi tre poeng. Hjemme mot Levanger er en av de kampene vi absolutt bør klare å skaffe oss det, sier målscorer Hammersland.

De øvrige resultatene i bunnstriden gikk heller ikke i grønntrøyenes favør, og avstanden opp til trygg grunn er nå på åtte poeng.

Det er mange poeng opp og situasjonen ser mørk ut, men det betyr ikke at vi ligger her og tørker tårer og forbereder oss på en sesong i 2. divisjon, sier Hetlevik, og legger til:

— Vi er fullt klar over situasjonen, men det er fortsatt 45 poeng å spille om.

Publisert: