Bille Nielsen nekter for å ha bitt politibetjent

Den tidligere RBK-spissen forklarer seg i retten i København i dag.

I dag starter rettssaken mot tidligere RBK-spiss Nicki Bille Nielsen.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Torsdag møter tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen i retten tiltalt for å ha bitt en politibetjent.

Spissen er tiltalt for flere forhold i forbindelse med en bytur København i april 2014. Ifølge tiltalen skal han ha vist støyende og voldelig atferd, blant annet ved å sparke til en sykkel og en parkeringsautomat.

Da politiet kom til stedet skal Nielsen, som nå spiller for franske Evian, ha satt seg til motverge da han ble forsøkt påsatt håndjern. I politibilen skal Nielsen så ha bitt en politibetjent i armen.

Les også

Rettssaken starter torsdag: Nicki Bille risikerer fengsel etter bråk med politiet

I retten

Rettssaken i København startet litt etter kl. 09.30, og Bille Nielsen begynte deretter med sin forklaring. Fotballspilleren erkjenner at han sparket til en parkeringsautomat og en sykkel, men han nekter for å ha motsatt seg arrestasjon og for å ha bitt en betjent.

Vold mot offentlig tjenestemann har en strafferamme på fengsel i åtte år. Det er dog ikke ventet at en eventuell straff vil være så streng. Lignende tiltaler i Danmark har endt med en straff på opp mot tre måneder i fengsel eller samfunnsstraff.

Også i Trondheim havnet 27-åringen i klammeri med politiet. Han fikk 10.000 kroner i bot etter en episode hvor han spyttet på en pubansatt og slo etter tilfeldige forbipasserende på gata.

(NTB/100% Sport)

Publisert: