Petter Northug må stå over Flyktningerennet

<p>— Han har trent for lite, sier Otto Ulseth.</p>

Holmenkollen, Oslo:RedBull Nordix med bl.a. Petter Northug skriver autograferFOTO: INGAR STORFJELL
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

For en uke siden kom nyheten om at Petter Northug skulle gå Flyktningerennet – som går over 44 kilometer fra Nordli til svenske Gäddede.

Til stor glede for arrangørene.

Nå er gleden snudd til skuffelse, for Petter Northug blir ikke klar til å gå løpet etter mageproblemene som har ødelagt den siste delen av sesongen.

— Han er ikke i form til å gå konkurranser akkurat nå, og skal jo heller ikke gå NM i fauske på fredag og lørdag , sier pressetalsmann Otto Ulseth til adressa.no.

Og forteller at Northug tar det med fatning.

— Med all mulig respekt for Flyktningerennet, som han pleier å gå hvert år, var det nok mer om å gjøre å gå Vasaloppet og femmilen i Holmenkollen, som han også måtte stå over, sier Ulseth.

Arrangørene av Flyktningerennet er skuffet.

- Det er jo sånn at mange vil konkurrere i samme konkurranse som Petter Northug, og dessuten hadde det blitt mer publikum. Det er virkelig noe spesielt med Northug. Dessuten var han nok ikke glad etter å ha tapt spurten mot Eldar Rønning i fjor, så han hadde sikkert vært revansjelysten. Men han må selvfølgelig sette helsen først , sier konkurranseansvarlig Eva Westum Kveli til zport.se.

Løpere som Eldar Rønning og Niklas Dyrhaug skal gå rennet.

Publisert: