Gullheltene slapper av – lang vinter for «Gutan»

Dette skal toppklubbene gjøre i vinter.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Eliteserien var ferdig søndag, og for gullaget Strømsgodset har ferien startet – eller «fri med egentrening» som Godset og alle andre selvsagt påpeker …

For andre derimot er sesongen langt fra over. Rosenborg og Molde spiller cupfinale 24. november, mens Sarpsborg er opptatt med omspillskamper mot Ranheim denne uken.

Og for Tromsø blir sesongen ekstra lang. To Europaliga-kamper gjenstår før nedrykkslaget endelig kan ta juleferie etter siste kamp 12. desember.

Her er en foreløpig oversikt over lagenes feriestart, oppstart etter nyttår og treningsleirer som er spikret.

Strømsgodset

Strømsgodset-spillerne får god tid til å nyte seriegullet. De har ferie ut året. Først 6. januar skal troppen samles igjen, opplyser Strømsgodsets mediesjef Helge Helgesen. Selv om de har fri fra treningsfeltet, kan de likevel ikke ligge på latsiden. Spillerne skal drive med egentrening fram til første fellesøkt.

Rosenborg Ekstra lang sesong på grunn av cupfinalen 24. november. Ferien starter 28. november, og oppstart etter nyttår er 7. januar. I ferieperioden får spillerne med seg egne treningsprogram, og det blir tester før og etter. RBK skal til Spania på treningsleir i perioden 25. januar til 8. februar, opplyser pressesjef Harald Pedersen. 27./28. februar til 10. mars venter La Manga. RBK får bedre treningsforhold hjemme denne vinteren, ettersom nye Abrahallen åpnet onsdag.

Haugesund

Feriestart for bronselaget er 21. november. Så er det på’an igjen 3. januar. Laget skal til La Manga i perioden 25. januar til 4. februar. FKH har tenkt seg på en treningsleir til, trolig i Spania, men denne er ikke spikret, opplyser sportssjef Asbjørn Helgeland.

Aalesund

Ferien starter for alle spillerne 1. desember. 7. januar er det oppstart igjen. Hvordan det blir med treningsleirene er ikke avklart. – Dette fordi vi venter på en avklaring rundt europacup, sier daglig leder Henrik Hoff.

Viking

Spillerne trener frem til 29. november. Så er det ferie/egentrening frem til mandag 6. januar. Laget skal til La Manga, uvisst når, og det ligger også an til en leir til. Men dette er ikke avklart, ifølge Tore Espedal i informasjonsavdelingen.

Molde

Ekstra lang sesong på grunn av cupfinalen 24. november. Feriestart 1. desember, og etter en «aktiv» ferie er det oppstart av fellestreninger 13. januar, opplyser Snorre Strand i MFK. Resultatet i cupfinalen er avgjørende for opplegget rundt treningsleirene, derfor er dette på vent.

Odd

Spillerne trener og testes ut måneden, før ferie/egentrening gjennom hele desember. Oppstart igjen 6. januar. Odd skal til La Manga 22. januar til 4. februar, opplyser Morten Rønningen. Har avtalt treningskamper mot Strømmen, Sandefjord, Fredrikstad, Rosenborg, Start, Hamkam og til sist Lillestrøm i generalprøven.

Brann

21. november innleder Brann-spillerne ferien sin. De første dagene bruker de på en fellestur til Berlin. Etter nyttår venter som vanlig to treningsleirer. Opplegget er nesten helt likt det som var i forkant av årets sesong. Først to uker på Gran Canaria, fra 21. januar til 4. februar, deretter halvannen uke på La Manga, 18. til 27. februar.

Brann reiser både til Gran Canaria og La Manga neste år. Her fra årets La Manga-tur.

Start Start spiller sin første treningskamp for året mot Vindbjart i månedsskiftet januar/februar. I løpet av vinteren skal klubben også møte Sandefjord, Odd, Viking og Brann. I alt planlegger klubben ni treningskamper. Trolig vil flere av kampene gå i Kristiansand. Start reiser til La Manga 18. februar. I tillegg kommer Start til å reise til Danmark i løpet av mars. Nivå 2-klubben Vejle ønsker Start på besøk. Det har Start takket ja til.

Lillestrøm

6. januar møtes LSK-erne på Åråsen igjen etter ferien. Lillestrøm møter blant annet seriemester Strømsgodset i treningskamp den 17. januar. Ellers spiller de mot Häcken, Sarpsborg, Strømmen, Molde og Odd. Fra 27. januar til 6. februar er laget i La Manga.

Vålerenga

Spillerne tar ferie fra fredag 22. november. Oppstart etter ferien er 6 januar. Fra 27. februar til 6. mars reiser Vålerenga til La Manga. Det er mulig det blir en treningsleir til, men det er foreløpig ikke avklart.

Sogndal

Spillerne får fri fra torsdag, og møtes igjen 6. januar. Så er det avgårde til Gran Canaria 14.-21. januar. Det er avtalt en treningskamp mot Brann, før Sogndal reiser til La Manga i perioden 17.-27. februar.

Norske lag spiller mange treningskamper i oppkjøringen. Her fra et oppgjør mellom Sogndal og Strømsgodset før årets sesong.

Sandnes Ulf

Ferien starter 22. november, og spillerne returnerer tilbake til treningsfeltet 2. januar. Akkurat nå jobber Sandnes Ulf med å plotte inn motstanderne i treningskampene i vinter. De ønsker at flere av disse skal være innendørs i Randaberg Arena. Sandnes Ulf reiser på treningsopphold til La Manga i midten eller slutten av februar, opplyser Morten Wiik Larsen, medie— og kommunikasjonsansvarlig.

Sarpsborg 08

Spiller omspillsfinale mot Ranheim onsdag og lørdag – det er eneste fokus denne uken får vi opplyst.

Tromsø, rykket ned

Nedrykksgutan kunne nok trengt en ferie, men den må de vente med. Europaligaen venter, hjemme mot Tottenham 28. november og 12. desember borte mot Sheriff.

Hønefoss, rykket ned

Spillerne trener til 22. november. Så er det fri til første uken over nyttår, 6. januar. Treningsleir ikke avklart, opplyser daglig leder Kjetil Byfuglien.

Bodø/Glimt, rykket opp

Stort sett de fleste spillerne har begynt på ferien. Oppstart på nyåret er 6./7. januar. Det ligger an til La Manga-opphold i midten av februar, opplyser Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen. Trolig blir det bare en utenlandstur.

Stabæk, rykket opp

Lite som er avklart. Reiser til La Manga, men uklart når.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering