Botheim ble helten etter Glimt-kanonade: – Forventer at folk parkerer bussen

(Bodø/Glimt – Vålerenga 1–0) Erik Botheim fikk nok av å stange og Bodø/Glimt fikk en luke på tre poeng ned til Molde.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ulrik Saltnes drev frem på karakteristisk vis, danset seg ned mot dødlinjen og lirket ballen inn foran mål etter 80 minutter.

Der var Erik Botheim fra Kringsjå nord i Oslo på rett sted og fikk endelig hull på byllen til Vålerenga fra Oslo øst – etter powerplay uten like i hele andre omgang.

– Jeg synes det er fortjent, vi forventer at folk legger seg og parkerer bussen. Til slutt sprekker det, sier Lyn-gutten Botheim til Discovery+.

Dermed fikk Bodø/Glimt en tre poeng stor luke til Molde i toppen av tabellen, etter romsdalingenes poengtap mot Viking i 18-runden. Dermed sitter nordlendingene i førersetet til å forsvare fjorårets historiske seriegull – til tross for at nøkkelspillere som Kasper Junker, Jens Petter Hauge og Philip Zinckernagel har forlatt klubben siden den gang.

– Klar straffe

Lenge så det imidlertid ut til at Sondre Brunstad Fets berettigede rop om straffe skulle bli den store snakkisen på Aspmyra. Fet ble spilt gjennom av Ulrik Saltnes og tilsynelatende tatt av Vålerenga-målvakt Kjetil Haug.

– For meg er det klar straffe. Han er rett på foten min, det er en klar straffe, sier Sondre Brunstad Fet til Discovery+ etter første omgang.

HÆ?! Sondre Brunstad Fet forstår ikke hvorfor han ikke får straffe etter en duell med Kjetil Haug. Amahl Pellegrino (venstre) er like spørrende, mens Fredrik Oldrup Jensen og Tobias Christensen ikke hadde store protester mot at spillet ble vinket videre.

Straffe ble det ikke, Discovery+-ekspertene var kraftig uenig i Kristoffer Hagenes’ avgjørelse og Amahl Pellegrinos påfølgende gigasjanse ble blokkert på streken.

– Hadde det vært noen andre enn Brunstad Fet så hadde det vært straffe, sier en spøkefull Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation om sin medsunnmøring.

Tverrliggerfest

Begge lag hadde et skudd i tverrliggeren før pause: Både Fredrik Bjørkan og Tobias Christensen fikk sine respektive kanonskudd nektet av aluminiumet. Etter intermessoet var det enveiskjøring, Bodø/Glimt så ut som de var både én, to og tre mann i overtall.

– Vi sitter ikke igjen med så mye. Dette er skuffende, sier Vålerengas midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen.

Etter en time kombinerte Bjørkan nydelig med Pellegrino, igjen ble han nektet av tverrliggeren. Noen minutter senere klarte Haug med nød og neppe unngå at han tok med ballen inn i eget nett, selv om det resulterte i en kraftig kollisjon med lagkamerat Tollås Nation.

Kort sagt: Bodø/Glimt hamret løs, men på utrolig vis holdt gjestene unna. Haug var på det aller meste, det han ikke rakk bort til, gikk enten like over, utenfor eller i metallet. Selv da en kanon fra Elias Kristoffersen Hagen fikk en kraftig retningsforandring, var Haugs lange arm på rett sted.

Botheims avgjørende avslutning var han imidlertid sjanseløs på.

PS! Tekniske problemer gjør at tabellen under dessverre er feil. Bodø/Glimt har 41 poeng, ikke 39.

MUREN FRA OSLO: Kjetil Haug stoppet nesten alt Bodø/Glimt hadde å by på.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk