Mener Weng aldri har vært sterkere: – Bunnsolid

LIVIGNO (VG) Landslagstrener Ole Morten Iversen mener Heidi Weng (30) er på sitt beste i løpet av de fire årene de har jobbet sammen.

HARMONISK: Trener Ole Morten Iversen sier Heidi Weng har sprudlet i oppkjøringen til OL-sesongen.
  • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert

– Det er stor forskjell på Heidi i år og i fjor på mange måter. Jeg har aldri Heidi så bunnsolid, harmonisk, fornøyd og så positiv som nå. Det har sikkert sammenheng med at hun har fått trent som hun vil. Jeg har aldri sett Heidi så sterk, sier Iversen til VG på høydesamling i Livigno.

Der er han og kvinnelandslaget på plass for å gjøre forberedelser til OL-sesongen. Iversen er svært håpefull for Wengs del før den nye sesongen.

– Jeg har egentlig trent overraskende mye. Det har gått veldig bra. Jeg har trent mer i september og oktober enn tidligere år. Jeg tror jeg må roe ned litt frem mot Beitostølen, sier Heidi Weng selv, som gikk skikkelig på trynet i VM:

Les også

Weng mistet høydetrening for bryllup: – Hadde angret resten av livet

Weng fikk en svært tøff sesongstart i Ruka sist vinter. Alle bekymringer rundt coronapandemien tok mye krefter og resultatene var svake. Nå føler hun seg tryggere.

– Nå når det nærmer seg sesong er det litt mer «bank i bordet, nå må jeg holde meg frisk». Jeg er fortsatt veldig nøye, samtidig som man må ha et liv. Jeg er kanskje mer klar for sesong nå, og vi har vært gjennom en spesiell sesong. Jeg er sikkert litt mer forberedt på hvordan ting vil være, sier Weng.

30-åringen sier hun så på opplevelsen som god læring, og at det til slutt kom nå positivt ut av det ettersom hun nå er mer komfortabel med å gå renn i utlandet og reise.

Weng irriterte imidlertid på seg noen svensker under VM i fjor:

Les også

Skiforbundet har tatt grep for å takle overgangen fra NRK

– Det var litt frykten for å få det i utlandet og være der uten å vite noe, også kanskje smitte andre. Jeg gleder meg mer til sesongstart i år enn i fjor, sier Weng.

Weng har tidligere åpnet opp om at hun før fjorårssesongen trøblet med sykdom og et flåttbitt som krevde antibiotikabehandling.

– Hun var nok litt mer preget i lengre tid enn mange trodde etter det året hun gikk på en liten smell, og det var tøffere enn både hun og andre trodde. Hun har vært sterk på samlingene, og du ser det på humøret hennes og hvordan hun gir av seg selv, mener Ole Morten Iversen.

Følelsene tok overhånd for Weng da hun pratet ut om problemene etter VM-sølvet på tremila sist sesong:

Publisert
  1. Vintersport
  2. Langrenn
  3. Heidi Weng
BT anbefaler

Superstjernene takker Bergen. – Ville ikke vært her uten dere.

Imagine Dragons henvender seg direkte til Martin Holmes i Bergen Live i et Facebook-innlegg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Trafikkulykke i Indre Arna

  2. Kåre Arvid Hesvik bisettes neste uke

  3. Ny byarena kan stå ferdig om få år. Først må de bruke 250 millioner på å fjerne Bygarasjen.

  4. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

  5. – Høgaste tal vi har sett på lenge

  6. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om