Offensiv Ruud før US Open: - Ønsker å revansjere meg

Denne uken startet Grand Slam-turneringen US Open. I kremen av det beste tennisverden har å by på finner vi en revansjelysten nordmann høyere seedet enn noen gang tidligere.

TILBAKE I US OPEN: Casper Ruud og resten av ATP-sirkuset skal de to kommende ukene gjennomføre årets siste Grand Slam-turnering, US Open.
  • Andreas Hellenes, VG
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg tenker nok litt ekstra på den og ønsker å revansjere meg for det som skjedde da, sier den norske tennisproffen Casper Ruud til VG kun dager før det hele braker løs i New York.

Det Snarøya-gutten refererer til, er noe som skjedde for 91 dager siden:

Ruud stilte som favoritt på yndlingsdekket grus i 3. rundekampen av French Open. Kun den lavere rangerte spanjolen Alejandro Davidovich Fokina sto i veien for en billett til 4. runde der meget overkommelig motstand ville ventet. En seier over spanjolen ville gitt Ruud alle forutsetninger for å ta seg til en kvartfinale og dermed oppnå karrierens beste Grand Slam-plassering.

Men slik gikk det ikke.

– Jeg var veldig nærme. Det var en veldig lang og jevn kamp som dessverre ikke gikk min vei. Så jeg tenker nok litt ekstra på den, erkjenner Ruud til VG om den høydramatiske femsetts-thrilleren han litt overraskende tapte.

Men ny Grand Slam betyr nye muligheter. Og i år finnes det en rekke grunner til å gå inn i US Open med stor selvtillit for «team Ruud».

Over sommermånedene juli og august vant nordmannen tre strake ATP 250-titler. Deretter åpnet han hardcourt-sesongen med å ta seg til sin første ATP Masters 1000-kvartfinale på det dekket i Toronto, før han uken etter klarte akkurat samme bragd i Cincinnati.

Onsdag skal Ruud ut i 2. rundespill mot nederlandske Botic van de Zandschulp.

Verdensellever Ruud går nå inn i US Open som åttendeseedet. Han har aldri hatt en høyere verdensranking eller vært høyere seedet inn mot en Grand Slam-turnering før.

– At jeg blir åttendeseedet i turneringen tilsier at jeg ikke møter noen av de aller største forhåndsfavorittene før en kvartfinale, forteller Ruud til VG før han forsøker å dempe forventningene:

Les også

Svensk tennishelt kaller Casper Ruud «en okse»

– Men det er mange kamper som skal spilles før kvartfinalen, og selv om seedingen tilsier en gunstigere vei på papiret så vet man at alle som spiller i en Grand Slam er gode tennisspillere. Grand Slam-turneringer er det absolutt tøffeste vi har i denne idretten.

Gode spillere eller ei, at 22-åringen må tåle favorittstempel innledningsvis i turneringen er det ingen tvil om.

I 1. runde, mandag denne uken, smadret Snarøya-gutten japanske Yuichi Sugita.

Nå venter nederlenderen Botic van de Zandschulp i 2. runde på onsdag.

– Hvor langt må du nå for at du skal være tilfreds med turneringsresultatet?, spør VG.

– Å komme seg til den andre uken har jo blitt litt målet i de siste Grand Slam-turneringene jeg har spilt, altså å forsøke å nå 4. runde. Det gikk i Australian Open tidligere i år - som til nå er mitt beste resultat i en slik turnering. Jeg var også veldig nærme i French Open.

PS: US Open sendes på Discovery+

Publisert: