Start endte tapsrekken mot KFUM: – En fantastisk deilig seier

(KFUM Kameratene - IK Start 0-2) Sindre Tjelmeland (31) har fått en tøff start på trenerkarrieren i Kristiansand med kun én seier på fire kamper. Mandag ettermiddag snudde det for Start.

 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

– Vi bygger laget og kulturen, og det synes jeg virkelig at vi fikk frem i dag. Det var en fantastisk deilig seier, sier Tjelmeland til Disovery +.

Etter kun fem minutter satte Eirik Schulze inn det første målet og ga sørlendingene en «flying start» og bortekampen i hovedstaden.

– Vi gjør det vanskelig for oss når vi slipper inn et sånt pissmål, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Discovery + i pausen.

KFUM styrte det meste av banespillet og det var ikke mangel på sjanser, men de klarte ikke å få lærkula bak Amund Wichne i Start-målet.

– Det smakte sinnsykt godt, og den laginnsatsen vi så i dag var fantastisk, sier Wichne til Discovery +.

Moldskred gjorde så vondt verre for gjengen fra Ekeberg da han doblet ledelsen i det 63. spilleminutt, og ga Tjelmeland god grunn til å tro på sin første trepoenger på fire kamper.

– All ære til Start. De spiller på sin måte og får med seg tre poeng, sier Isnes til Discovery +.

Start klatret dermed opp til 11. plass på tabellen, ti poeng bak ledende HamKam.

ETTERLENGTET SEIER: Start vant sin første kamp på fire forsøk mot KFUM Kameratene mandag kveld.
Les også

Start-sjefens oppgjør med fortiden: – Det har vært en slags «koma-periode» her

Fredrikstad er tilbake på vinnersporet etter fem kamper uten seier. Nå har de tatt to strake seiere og retter blikket mot toppen av tabellen igjen.

Gjengen fra plankebyen startet sesongen på best tenkelige måte med fire strake seiere og toppet tabellen. Så ble Henrik Kjelsrud Johansen skadet mot Aalesund, og da sluttet de å vinne.

Fredrikstad sikret sin første trepoenger på fem kamper, hjemme mot KFUM, sist mandag. En uke senere satte Taofeek Ismaheel inn vinnermålet borte mot Raufoss.

Fredrikstad ligger nå på andreplass på tabellen, to poeng bak HamKam som leder ligaen.

Sogndal var også nede i en liten bølgedal før mandagens kamp borte mot Bryne. Der snudde de trenden da Akor Adams avgjorde med sin 1–0-scoring.

Grorud tok imot Lars Arne Nilsen sitt Aalesund hjemme på Arctic Arena, og kom tidlig bakpå da Niklas Castro satte inn 0–1 etter kun seks minutter.

Sigurd Haugen doblet ledelsen rett før timen var spilt, før Oscar Aga fikk satt inn en redusering. Sistnevnte er også toppscorer i OBOS-ligaen med ti mål på elleve kamper.

Les også

Rekdal fikk sin Start-revansje – HamKam smadret trenerens gamle klubb

Det ble målfest i Grimstad da Ull/Kisa gjestet J.J. Ugland Stadion. Gjestene gikk opp i ledelse ved scoring av Mikkel Rakneberg ved 24 minutter spilt, før det raknet for Ull/Kisa som slapp inn tre mål på 17 minutter.

Men så snudde det igjen. Gutta fra Jessheim klarte å få satt inn to mål mot slutten av kampen og sikret seg ett viktig bortepoeng mot Jerv.

Ranheim er vanligvis et lag å regne med i Norges nest øverste divisjon, men de har fått en tøff start med kun to seiere på ti kamper før dagens oppgjør. Mot Sandnes Ulf var det en annen versjon vi fikk se.

Ranheim skrudde på turboen og vant 4–0 etter to mål av midtstopper Christian Rismark, ett av høyreback Erik Tønne og ett av høyrekant Elias Hoff Melkersen.

Les også

Rekdals HamKam-suksess: – Jeg har panikk for at det skal stoppe

Den siste kampen i 18-runden var Strømmen - Stjørdals Blink. Mats Lillebo skjøt trønderne i ledelsen etter 23 minutter før lagkamerat Sondre Hopmark Stokke doblet ledelsen.

Jibril Bojang ga hjemmelaget håp før pause da han reduserte til 1–2 ved 47 minutter spilt, men det ble også kampens siste mål.

Publisert

OBOS-ligaen

SVUTMP
1HamKam30216362214169
2Aalesund301610468432558
3Jerv3015964946354
4Fredrikstad30157860421852
5KFUM Oslo30128104645144
 • Opprykk
 • Opprykkskvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. OBOS-ligaen
 2. Fredrikstad
 3. Fredrikstad FK
 4. KFUM
 5. Sandnes Ulf
BT anbefaler

– Dette er de feilslåtte valgene som har sendt Brann til bunns

Det er en serie av svake valg fra nøkkelpersoner som har sendt Brann til bunns.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. I Bergen er legekapasiteten sprengt. Men berre halvanna mil unna sentrum er det 500 ledige plassar.

 2. Da de skulle selge, oppdaget de at boligen aldri var godkjent. Nå kan de verken selge eller leie ut.

 3. Fem personer anmeldt for fyllekjøring i natt. – Skremmende mange.

 4. Han ga noen velmente råd til voksne kvinner som sliter med å finne partner. Da ble det bråk.

 5. Barn lekte «Squid Game» i skole­gården: – Noe er veldig galt

 6. – Det er én politiker jeg beundrer