Amerikansk verdensmester hardt ut mot Norge: – Skam dere

USAs stjernespiller Megan Rapinoe er svært skuffet over at Ada Hegerberg ikke deltok i fotball-VM. Hun ber «de ansvarlige» for Hegerbergs fravær skamme seg.

Publisert Publisert

Megan Rapinoe bidro sterkt til at USA forsvarte VM-gullet i fotball. Lyon-spiller Ada Hegerberg har takket nei til landslagsspill for Norge etter EM i 2017. Foto: NTB Scanpix

  • NTB

Ada Hegerberg er kåret til verdens beste fotballspiller, men ønsker ikke å spille for Norge. 24-åringen har tidligere uttalt at hun ble «knekt psykisk» av å spille for landslaget.

Les også

De store fotballnasjonene øker avstanden: – Nå gjelder det for Norge å være med på bølgen

Les også

Andrine Hegerberg klar for Roma

Valget gjorde at sommerens verdensmesterskap gikk uten den norske Ballon d'Or-vinneren. Det får USAs stjernespiller Megan Rapinoe (34) til å reagere.

I et intervju med ESPN uttaler Rapinoe at hun støtter Hegerberg fullt ut selv om hun ikke kjenner til alle detaljene i valget om å droppe landslagsspill.

– Hun følte åpenbart at det var det beste for henne for at hun kan fortsette å kjempe for tingene hun kjemper for. Jeg skal innrømme at jeg var veldig trist av ikke å se et sånt talent i VM. Det er scenen hun fortjener, sier Rapinoe i intervjuet, som VG omtalte først i Norge.

Les også

Hun er utropt til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Alex Morgans viktigste kamp er utenfor fotballbanen.

Les også

Først holdt den svenske profilen en flammende tale, så satte hun Zlatan på plass

34-åringen ble kåret til VMs beste spiller og scoret da USA slo Nederland 2–0 i finalen. I tillegg fikk hun også Gullstøvelen som måldronning.

I intervjuet velger Rapinoe å rette kritikk mot dem som bidro til at Hegerberg valgte å si nei til videre landslagsspill for Norge etter EM i 2017.

– Jeg skulle ønske at hun ble satt i en posisjon der hun følte at hun kunne spille. Til alle de involverte folkene som satte henne i en posisjon der kun ikke følte at hun kunne spille VM: Skam dere. Dette er deres feil. Dere robbet verden for en av de beste spillerne på en av de største scenene, uttaler USAs stjernespiller.

Publisert