Wangberg stoppet Rosenborgs seiersrekke

Nedtur i Tromsø for Hornelands Rosenborg.

Publisert Publisert

Tromsø – Rosenborg 1–0 (0–0)

Oppkjøringen til søndagens eliteseriekamp mot Tromsø var av det krevende slaget for Rosenborg. Årsaken er omgangssjuken som har herjet i Eirik Hornelands spillertropp den siste uka.

Les også

Rosenborg blir ikke kvitt sykdommen før kampen mot Tromsø

På fredagens trening hadde RBK-treneren kun elleve spillere tilgjengelig, men da RBK jaktet sin fjerde strake seier i Eliteserien på Alfheim, var omgangssyken historie.

RBK festet grepet

Tromsø hadde ballen mest i åpningsminuttene, men det tok ikke lang tid før Rosenborg festet grepet om kampen. De spilte ballen hurtig framover, kom seg til innlegg og ble belønnet med flere dødballer. Overtaket til tross, Rosenborg klarte ikke å sette Gudmund Kongshavn i TIL-målet på de store prøvene de første 20 minuttene.

I det 22. minutt yppet vertene seg foran André Hansen. Hjemmepublikum ropte på straffespark da Juha Pirinen gikk i bakken. Dommer Tommy Skjerven pekte i stedet på hjørneflagget. Corneren maktet ikke Tromsø å omsette til mål.

Simen Wangberg sendte Tromsø i ledelsen mot Rosenborg. Han headet ballen i mål på en presist slått corner av Morten Gamst Pedersen. Rosenborg maktet ikke å utligne og reiser poengløse hjem til Trondheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Adegbenro-raid

Rosenborg fortsatte å stå høyt i banen og spille ballen i lengderetning. Ute på kanten var Samuel Adegbenro kvikk i beina denne søndagskvelden. Rett før halvtimen var spilt dro han av flere Tromsø-spillere og serverte David Akintola et presist innlegg foran mål. Avslutningen fikk Tromsø avverget med et nødskrik, og Rosenborg fikk i stedet hjørnespark som ledet til omgangens største målsjanse.

For ballen endte til slutt på hodet til Alexander Søderlund, men headingen fra skrått hold traff tverrliggeren.

En sjansefattig førsteomgang endte dermed opp med å bli målløs, og til Eurosport oppsummerte Søderlund de første 45 minuttene slik før han gikk til garderoben:

– Vi ligger kompakt og prøver å ta overgangene. Det er litt upresist, men det kommer. Det blir bra.

Bakenga-kontring

Ingen av lagene gjorde bytter i pausen, og starten av 2. omgangen fortsatte slik kampen ble avsluttet før pause, nemlig med et bestemt og førende RBK-lag.

Og etter tre minutter var RBK nær ved å ta ledelsen. Først ved et skudd fra Anders Trondsen utenfor 16-meteren, deretter ved et skudd signert Gjermund Åsen.

Tore Reginiussen og Rosenborg jaktet sin fjerde strake seier i serien i Tromsø. Slik gikk det ikke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Så førte et balltap av Trondsen til en Tromsø-mulighet på kontring, men André Hansen hadde kontroll på skuddet fra Mushaga Bakenga.

Nå var det liv og trøkk i kampen, og i det 65. minutt var det duket for kampens første mål.

Det var det mot spillets gang hjemmelaget som sto for.

En presist slått corner fra Morten Gamst Pedersen fant Simen Wangberg i feltet. Tromsø-kapteinen steg til værs og vant duellen mot Even Hovland og Tore Reginiussen. Wangberg headet inn sesongens første mål til stor jubel fra hjemmepublikum.

Mushaga Bakenga var tilbake etter akillesskade mot Rosenborg. Her i duell med Marius Lundemo. Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Fem minutter senere fikk Tromsø frispark i farlig posisjon utenfor 16-meteren. Gamst Pedersen kunne doblet Tromsøs ledelse, men Hansen leverte en god redning.

Sto imot trykket

De siste 20 minuttene fikk Helland og De Lanley tillit fra Horneland i jakten på en utligning og et seiersmål. Ut gikk Akintola og Trondsen.

Rosenborg løftet laget, men manglet nødvendig presisjon og kvalitet i spillet foran Tromsøs mål. Samtidig framsto vertene med nødvendig selvtillit og innsats. De sto imot Rosenborg-trykket, og hadde de nødvendige marginene på sin side, som da Tore Reginiussens heading gikk i tverrliggeren fem minutter før slutt.

Tapet er et tilbakeslag for Hornelands mannskap som har vært i flyten i serien og cupen.

Avstanden opp til serieleder Molde er dermed 13 poeng når serien nærmer seg halvspilt.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering