Hushovd utelatt fra BMCs VM-lag

Sørlendingen ikke blant de seks som skal kjempe om gull på lagtempoen i Firenze.

Thor Hushovd får ikke sykle lagtempoen i VM.

  • Arild Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var ventet at Thor Hushovd ville være blant de seks rytterne som skulle representere BMC i lagtempoen som åpner sykkel-VM i Firenze søndag. Men sent torsdag kveld var ikke Hushovds navn å finne i pressemeldingen som ble sendt ut fra BMC-laget.

De seks rytterne som skal gjennom den 57,2 kilometer lange kampen mot klokken er Steve Cummings, Daniel Oss, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Michael Schär og Tejay van Garderen.

Hadde lagtempo som mål

– Dette er et lag vi kan være stolte av uavhengig av resultat, sier BMC Racing Team-sjef Jim Ochowicz ifølge pressemeldingen.

Hushovd har tidligere uttalt at han har sett på lagtempoen i VM som et stort mål. Nå må han nøye seg med å sykle for Norge i VM-fellesstarten som går av stabelen neste søndag, 29. september.

BMC har hatt samling de siste to ukene. Ifølge Grimstad-syklistens trener, Atle Kvålsvoll, skal ikke Hushovd ha hatt noen god følelse da.

– Lagtempo er nådeløst. Der må alt stemme. Det går veldig fort. BMC er sånn sett en av de lagene som kan kjempe om gullmedalje, så her er det en kjempetøff kamp om plassene. Sånn som Thor er nå, så følte han at han ikke hadde det som skulle til for å være på laget, sier Kvålsvoll til TV 2.

Gullfavoritt

Hushovd, som er sett på som en av verdens beste temporyttere, hadde gullambisjoner i rittet i VM. Det var også ventet at han skulle være bankers på laget til BMC.

– Thor var veldig motivert for å kjøre på lagtempolaget. Sånn sett er det klart han blir skuffet over det. Men han er en erfaren og voksen utøver som har vært med på både opp— og nedturer, sier Kvålsvoll.

Sportsdirektør i BMC, Max Sciandri, sier i pressemeldingen at laguttaket var vanskelig.

– Til slutt handlet det å kutte noen sentrale i laget, og det gjør virkelig vondt. Men vi måtte ta en avgjørelse, sier Max Sciandri.

BMC regnes som en av de store favorittene til VM-seieren på søndagens lagtempo, selv uten Hushovd på laget.

– Motivert Hushovd

35-åringen har ett år igjen av kontrakten sin med BMC. På et spørsmål fra TV 2 for hva vrakingen vil ha å si for fremtiden til Hushovd i BMC, sier Kvålsvoll følgende:

– Det går ikke an å tenke eller snakke om det nå. Han har avtale med BMC neste år. Han er motivert for å gi alt både i løpene som gjenstår i år og neste år. For et års tid siden var han sykemeldt og var helt rolig i tre måneder. Man må regne med at det er litt ustabilt i et år etter den sesongen han hadde i fjor. Han har tross alt 8 seirer i år. Det er viktig å ta med seg når han møter litt motstand i denne fasen her, sier Kvålsvoll.

Kristiansanderen Kristoffer Halvorsen er også tatt ut til VM og skal sykle fellesstarten for juniorer neste lørdag.

Publisert
  1. Thor Hushovd
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Nå gjelder påbudet om munnbind

Bergensere ønsker de nye munnbindreglene velkommen. Apotekene melder om mangedoblet salg, men lover å ikke gå tomme.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Alle må ta et tak

  2. Telenorbygget solgt

  3. Politiet etterlyser vitner til ulykke

  4. Kvinne skal ha fått halsen skåret over ved kirke i Nice

  5. Her er åtte ting du må vite om de nye korona­reglene før du går på konsert eller teater

  6. Ras på E39 i Sunnfjord