Lunde Pedersen om bildetabben: - Jeg så med en gang at lårene ikke var mine

Sverre Lunde Pedersen synes det var flaut å få lårene til Bartosz Huzarski.

Publisert Publisert

Ved en feiltakelse ble lårene til Sverre Lunde Pedersen (t.v) og Bartosz Huzarsk (t.h) forvekslet. Foto: Halvor Lauvstad/Privat

  • Trine Melheim Næss
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Heldigvis ble feilen rettet raskt opp og de ekte lårene mine kom frem. Det var nok verst for generalsekretæren, sier skøyteløperen fra Os.

Feiltakelse

For å gjøre en lang historie kort; Før påske skrev Dagbladet en sak om Lunde Pedersen sine såkalte monsterlår, med et bilde som skulle være tatt etter 10.000 meteren i VM på enkeltdistanser i februar.

Les også

Lunde Pedersen sprakk da medaljen glapp: - Jeg var helt kaputt

Avisen fikk bildet tilsendt av generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad — med samtykke fra Lunde Pedersen.

Problemet var bare at bildet ikke var av skøyteesset. Lårene som var avbildet tilhørte syklisten Bartosz Huzarski.

Sjenert

— Jeg så med en gang at det ikke var mine lår, og jeg følte jeg hadde sett dem før også, ler Lunde Pedersen.

Sverre Lunde Pedersens lår ble forvekslet. Foto: Mike Ridewood, The Canadian Press

Han er litt sjenert. Som Norges nye skøyteess har det vært en overgang å være den som ofte står midt i sentrum for medias oppmerksomhet.— Jeg er vel ikke den som roper høyest, men jeg kommer ikke til å forandre meg. Det er en del av jobben og jeg tror det er bra for norsk skøytesport at vi får publisitet. I det siste har det vært mange positive saker, sier 22-åringen.

Les også

Derfor drar Lunde Pedersen nytte av at faren fikk sparken

Har større lår

De store lårene har han bygget gjennom blant annet styrkeøkter på Fana stadion og utallige timer på Olympiatoppen. I treningsarbeidet er han en maskin, i følge lagkamerater og generalsekretær Halvor Lauvstad — mannen bak feilutsendelsen av bildet.

Lauvstad trøster seg med at bilde-feilen forhåpentlig førte noe godt med seg, og at mange nå har fått med seg at de norske skøyteløperne er meget godt trent.

— Det var jo litt av poenget med å sende bildet til media, selv om selve bildet var feil. Sverre har jo til og med større lår enn Huzarski. Vi ønsker å vise hva utøverne er gode for og mener bestemt at Sverre og de andre utøverne er på vei mot noe stort, sier Lauvstad.

Da kommer oppmerksomhet godt med. For Skøyteforbundet er fremdeles avhengig av å skaffe flere sponsorer.

Leker med familien

Sponsorarbeidet overlater Lunde Pedersen til andre. Han konsentrerer seg om jobben som må gjøres for å ga raskere på isen, og innrømmer at påskeferien gjør han litt rastløs.

— Enkelte løp i vinter var jeg veldig nære, for eksempel i VM. Jeg har mye å forbedre i sesongen som kommer og det er litt uvant å slappe helt av.

Les også

Ny andreplass til Sverre Lunde Pedersen

Lek med niese og to nevøer forløser litt av energien hans. I påsken er alle søsknene i Lunde Pedersen-familien samlet i barndomshjemmet.

— Jeg reiser mye i løpet av året og da er det kjekt å ha tid til å se familie og venner. Jeg merker at mange har fått med seg resultatene i vinter og synes jeg har tatt et stort steg i riktig retning.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sverre Lunde Pedersen gikk inn 89.000 kroner

  1. Skøyter