Rekdal etter nytt poengtap: - Spillerne får gjerne ta seg en fest

Nedrykkstruede Vålerenga rotet vekk ledelsen for annen kamp på rad. Kanskje kan en tur ut i Oslo-natten løse opp i høye VIF-skuldre?

- Det får de gjerne gjøre. Det er ikke noe forknytt eller låst som gjør at spillerne ikke får lov til å gjøre det aller meste. Men vi blir nok ikke noe bedre av det, sier Kjetil Rekdal om hvorvidt en fest kan være bra for å løse opp de høye skuldrene i Vålerenga. Foto: NTB Scanpix

 • Kjetil Flygind
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vålerenga 1-1 Sogndal

ULLEVAAL (Aftenposten): Ikke umulig, skal vi tro Nils Arne Eggen. Den tidligere Rosenborg-treneren fortalte i Viasat-dokumentaren «Hvit tornado» at spillerne gjerne kunne ta seg en liten fest midt i uken med kamp til helgen.

VIF-kaptein Christian Grindheim ser ikke bort fra at det kunne tilført laget noe.

— Kanskje hadde vi hatt godt av det. Men det blir vel ikke det. Men det er ikke umulig at en fest kunne løst opp litt. Men vi får heller vinne en kamp igjen først, så får vi heller feste etterpå, sier Grindheim til Aftenposten.

Trener Kjetil Rekdal flirer og klør seg i skjegget.

— Det får de gjerne gjøre. Det er ikke noe forknytt eller låst som gjør at spillerne ikke får lov til å gjøre det aller meste. Men vi blir nok ikke noe bedre av det, sier Rekdal og smiler.

Les også

Ingen Deila-effekt for VIF – rotet vekk ledelsen mot Sogndal

Zahid: — Det er tungt

Ghayas Zahid sendte VIF i føringen i en solid 1. omgang. Men etter 69 minutter utlignet Ole Amund Sveen etter at Vålerenga mistet ballen midt på banen. For annen kamp på rad måtte VIF se ledelse ende i poengtap. I Bergen forrige helg ble det 4-1-tap, Nå 1-1. — Vi må ta med oss det ene poenget og være fornøyd med det. Vi kunne ha tapt også. Dette ene poenget kan bli helt avgjørende når vi teller opp til slutt, sier Rekdal.

For Vålerenga er fortsatt et nedrykkslag. Kun Start ligger bak dem på tabellen. Lagene møtes i Kristiansand i neste runde.

— Der må vi ha tre poeng. Eller vi må ha poeng, og det må vi ha i alle kampene som gjenstår, sier Christian Grindheim.

Les også

«En ydmyk Rekdal som ikke er sjef, har vi troen på det?»

— Kamp for å overleve

Som bedyrer at alvoret har gått opp for alle på Valle.

— Dette blir en kamp for å overleve, og vi kan rykke ned. Vi ligger der vi ligger og det må vi ikke glemme. Men det er ingen som går rundt og tror vi er for gode til å rykke ned. Alle har innsett alvoret, og det tror jeg er bra. Men det er ikke anspent stemning på treningsfeltet. Men i kamp blir vi redde når vi tar ledelsen. Det har med selvtillit å gjøre. Kanskje kan en seier utløse all den energien som ligger der, sier kapteinen.

Målscorer Zahid slet med å glede seg voldsomt over sin 1-0-scoring ettersom det bare ble ett poeng. Men han har ikke noe godt svar på hvorfor det er tøff motbakke om dagen.

— Det er vanskelig å si. Vi slutter å spille fotball, men hvorfor vet jeg ikke. Det bare skjer, liksom.

- Hvordan er det å være VIF-spiller med så mye støy som det har vært, og to måneder siden forrige seier?

— Det er tungt. Vi vil jo ikke ligge der vi ligger. Men vi vet også at vi er gode nok til å klatre. Det er det vi fokuserer på, sier Zahid.

Les også

Vålerengas rike onkel: – Målet er at hele Oslo skal «eie» litt av klubben

Må bruke overgangsvinduet godt

Rekdal sier at overgangsvinduet som åpner snart, må brukes godt. Han etterlyser løpskraft og duellkraft. Det er litt å bruke ettersom Deshorn Brown nylig ble solgt til Kina.

— Det er tungt å være trener når det er som nå, men vi kan ikke gå rundt og synes synd på oss selv. Det er som det er. Vi fikk pryl løps- og duellmessig. Da er det naturlig at motstanderen klarer å legge press på deg. Men vi er en tynn tropp, og er nødt til å være god ei overgangsvinduet som åpner.

På trening fredag formiddag skadet Samúel Kári Fridjónsson seg stygt. Han kan ha røket korsbåndet i kneet og er i så fall ute i opptil ett år. Også Enar Jääger er ute med samme skade.

Islendingen ville vært spilleklar for Vålerenga til neste kamp mot Start i Kristiansand, og har ifølge rapportene var god på trening.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Utvalgsleder om Fridalen skole: – Jeg er rasende

Mikkel Grüner (SV) krever at skolebyråd Endre Tvinnereim (Ap) rydder opp på Fridalen skole.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Fisk forsvinner. Bunnen er råtten og livløs. Det skjer noe skummelt i fjordene våre.

 2. Væpnet aksjon i Arna i natt: Mann skal ha gått løs på hus med øks

 3. Ullensvang frykter mutert virus – setter 16 i karantene

 4. Påkjørt i fotgjengerfelt i Odda

 5. Han skjønte med én gang at han hadde vold­tatt kjæresten. Men de snakket ikke om det.

 6. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene: – Vi har det til felles at vi blir rastløse