Pengene renner inn etter Ødegaard-salg

Kjempeoverskudd for Strømsgodset.

Publisert: Publisert:

Salget av Martin Ødegaard ga et stort overskudd for Godset i 2015. Foto: NTB Scanpix

Salget av Martin Ødegaard (17) til Real Madrid bidro til Strømsgodsets høyeste omsetning og største overskudd noensinne, skriver Dagens Næringsliv.

Les også

Høgmos tiltak etter playoffmissen: Vil gjøre radikale endringer i norsk seriefotball

I 2014 hadde drammensklubben driftsinntekter på 95,2 millioner kroner. I 2015 hadde tallet økt med 35 millioner kroner til 129,6. Resultatet økte i takt med inntektene og gikk fra 6,7 til 24,8 millioner kroner.

— Hovedårsaken til den sterke veksten er spillersalget, blant annet Martin Ødegaard-overgangen, sier Strømsgodset-sjef Erik Espeseth til DN.

Akkurat hvor mye klubben omsatte i forbindelse med Ødegaard-overgangen, ønsker han ikke å uttale seg om. Men Espeseth innrømmer at av finansinntektene på 33,9 millioner kroner, stammer mye fra fjorårets mest omtalte spillersalg.

Les også

Høgmo tror Martin Ødegaard kan bytte klubb i sommer

Salgene av Iver Fossum (Hannover), Gustav Wikheim (Gent) og Jørgen Horn (Elfsborg) kommer først til syne i 2016-regnskapet.

— Mange lurer på hvorfor vi ikke kjøper flere spillere og bruker mer penger. Men kostnadsbildet er økt med over 50 millioner på fem år. Vi satser mye på anlegg, spillerutvikling og A-laget. Vi er blitt en stor bedrift, slik at kostnadene har økt i takt med veksten, forklarer Espeseth.

(©NTB)

Publisert: