Denne missen kan sende Brann ned

— Sånne sjanser avgjør om vi blir i eliteserien, sukker Kristoffer Barmen (21).

MISS: Kristoffer Barmen burde scoret - men lyktes ikke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

BODØ (bt.no): 76 minutter var spilt. Innbytter Erik Huseklepp lå på rett side av offsidegrensen, stormet gjennom på høyresiden og løftet nydelig inn på bakerste stolpe. Der kom Kristoffer Barmen – helt alene – og de fleste på Aspmyra trodde at han skulle sette inn utlikningen. I stedet blåste han ballen høyt over tverrliggeren.

— Ballen spratt foran meg, jeg skjøt over. Det er ikke så mye mer å si om den, sukker en tydelig preget Barmen – før han fortsetter likevel.

— Det er selvfølgelig en sjanse som jeg i hvert fall bør treffe mål på. Det er kjipt at en kamp skal bli definert ut fra det. Jeg tok ikke var på muligheten, og det er synd for meg og synd for laget.

Han er fullstendig klar over at akkurat det sparket på ballen kan ha vært avgjørende for om Brann må spille i 1. divisjon neste år.

— Sånne sjanser avgjør om vi blir i eliteserien. Det spiller ingen rolle om vi spiller en god eller dårlig kamp, det handler om hva vi gjør i begge boksene. Om vi setter sjansene og klarer å forhindre mål imot. Det står i bunn og grunn på det, sier Barmen.

- Skulle vunnet greit

I rettferdighetens navn skal det sies at midtbanespilleren var blant de bedre Brann-spillerne i Bodø i går. Selv mener han at bergenserne hadde fortjent å få med seg poeng.

— Vi tapte en kamp som vi enkelt og greit skulle vunnet. Vi spilte en god kamp, egentlig, og jeg følte vi styrte det meste av spillet. Men vi hadde ikke marginene med oss, sier Barmen.

Han lover likevel at Brann fortsatt har mental styrke nok til å være offensive i hodet og se frem mot kampen mot Sogndal på Stadion på søndag.

— Fortsatt har vi fullt håp, ingenting er avgjort, og vi ser ennå på oss selv som favoritter til å overleve. Vi skal gå utpå og knuse Sogndal på søndag, det er målet vårt.

Kjefter ikke

Erik Huseklepp startet på benken i går igjen, men kom altså inn og satte fart på det offensive hos Brann. Han trodde 2-2 skulle bli et faktum da han la inn til Kristoffer Barmen.

— Jeg skal ikke kjefte på ham, han vet sikkert godt at han vanligvis setter slike sjanser i mål. På deres første mål gikk ballen i en fin bue over keeper, mens vi bommer på den der. Det er litt sånn det er for tiden, sier Huseklepp.

Han vet godt at de seks neste dagene nå blir en eneste lang nedtelling til vestlandsoppgjøret som venter.

— Vi har ikke rett til å kreve at folk skal komme på Stadion etter det vi har vist i det siste, men jeg håper de gjør det likevel. Og jeg håper det blir en elektrisk stemning. Men jeg synes det er vondt å stå her og be om det, når vi har vært så langt unna det vi burde klart i år. Hele sesongen har vært forferdelig dårlig.

Siste sjanse

Oppildnet av en god gjeng høylytte bergensere kom Brann faktisk ok i gang i går. Etter 24 minutter førte et nydelig angrep til at Birkir Sævarsson ble feid over ende like utenfor sekstenmeteren, og Marcus Pedersen dunket frisparket i stolpen. Hjemmelaget hadde inntil da ligget lavt og konsentrert seg om å tette igjen, men ble nå stadig farligere. Først fikk Ibba Laajab heade fra fem meter, like over mål. Så ble Badou snytt for et klart straffespark da han ble felt av Marcus Pedersen. Før det til sist endte med scoring. Laajab fyrte av fra langt hold, ballen gikk via Daniel Mojsov og duppet inn bak Piotr Leciejewski.

Kort tid før pause kom 2-0, etter at Amin Askar handset og Laajab scoret sikkert fra elleve meter. Der og da så det helsvart ut for Brann, men de kom delvis til hektene. Etter 64 minutter lurte Daniel Mojsov inn 1-2 i etterkant av et hjørnespark, før Barmen altså misbrukte sin gigantsjanse. Flere muligheter fikk ikke Brann, som dermed tapte 1-2 for sjette gang i år.

Det betyr en ny uke med frustrasjon og nerver for mange bergensere, for nå er det så brutalt som dette: Dersom Brann taper på søndag, spiller laget i 1. divisjon i 2015.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk