Brann må fjerne Norling

KOMMENTAR: Tiden er overmoden. Styret bør umiddelbart fjerne Rikard Norling fra stillingen som Brann-trener, skriver Tore Strand.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
KOMMENTATOR: Tore Strand.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter 1-4-tap mot Levanger er Brann i ferd med å sakke akterut i kampen om opprykksplassene. Det er spilt en tredel av en sesong som Brann kan skusle bort om ikke styreleder Eivind Lunde tar affære umiddelbart. Det er ennå tid til å få skuten på rett kjøl, men den kursen som Brann har hatt under Norling, peker definitivt feil vei.Det gjorde det også mot Levanger. Rikard Norling kan ikke gardere seg mot blemmer som dem Amin Nouri og Kenneth Udjus gjorde, og en hands-scoring hører også med til historien bak det ydmykende resultatet.

Les også

Slik opplevde Doddo Brann-marerittet: - Verre tap har jeg aldri opplevd

Nitrist

Men det var heller ikke noe ellers i kampen som tydet på at Brann er på rett vei. Snarere tvert i mot. Brann skapte knapt en sjanse de første 45 minuttene, og balltrillingen på midten og bak på banen førte ikke til trøbbel en eneste gang for hjemmelaget. Fordi Brann ikke har tempo i sitt spill, og dermed ga de Levanger muligheten til å være godt organisert bakover på banen.

Offensivt var det nitrist det Brann viste, og nok et bevis på hvorfor kun tre lag i divisjonen har scoret færre mål enn Brann.

Brann er seks poeng unna nedrykk. I 1. divisjon — på nivå to i norsk fotball! Det er grunn god nok til at det er tid for et trenerbytte. Det haster å få inn en ny trener, for med Sogndal hele ni poeng foran på tabellen, og et Hødd-lag som ypper seg, så bør ikke Brann sakke mer akterut skal det i det hele tatt være grunn til å snakke om opprykk.

Fikser ikke norsk fotball

Jeg kom med samme oppfordringen til Norling etter bortekampen i Mjøndalen i desember da Brann rykket ned. Den gang var svensken ikke selv klar til å ta konsekvensene av elendigheten, og Brann-styret viste mangel på handlekraft og kaldblodighet da de hang seg på supporterreaksjonene om å fjerne Roald Bruun-Hanssen, og ikke Norling.

NEDTUR: Rikard Norlings tid i Brann bør nå være over, mener Tore Strand.

Det er en beslutning som har reversert prosessen med å gjøre Brann til den toppklubben den bør være. Rikard Norling har rett og slett ikke fikset norsk fotball. Det var tydelig etter fjorårssesongen. Årets Brann-innsats har vært bekreftelsen på at Brann og Norling er en dårlig match – sportslig sett.For når du sliter tungt borte mot Jerv, taper 1-4 mot Levanger, og får juling så det svir på Høddvoll, så forteller det om et Brann-lag som ikke holder det nivået en bør forvente. Det sier også mye om at det ikke er enkelttilfeller, men heller en trend at Brann sliter med å slå klubber de burde vært sportslig overlegne. Som Levanger.

Dårlig håndverk

Rikard Norling kom med friske ideer og skapte et engasjement rundt klubben som var savnet. Men han klarte aldri å tilpasse seg den norske fotballhverdagen. Rikard Norling er ikke mannen som bør lede Brann i fortsettelsen. Det han har prestert som Brann-trener handler om dårlig håndverk.

Det haster med å få inn en ny trener. Bortsett fra 16. mai-oppgjøret mot Nest-Sotra har det vært urovekkende få som har vært til stede på Stadion. En ting er antall som har betalt billett, men når store deler av Brann-tilhengerne ikke gidder å gå på Stadion, er det et sykdomstegn som det må gjøres noe med. Uten engasjementet fra omgivelsene er Brann en hvilken som helst klubb, og en skal heller ikke undervurdere langtidseffekten når hele familier velger bort Brann.

Den eneste måten å lokke fansen tilbake til Stadion på, er å begynne å vinne fotballkamper med et spill som både er effektivt og attraktivt. Det er en prosess som kan ta tid, men jo lenger til en tar affære, jo større blir verkebyllen.

Brann er rett og slett et mye dårligere fotballag i dag enn da Rikard Norling overtok.

Hvis ikke Eivind Lunde og hans styrekolleger gjør noe umiddelbart, håper jeg Rikard Norling selv har anstendighet til å trekke seg. Nok er nok!

Publisert: