Alle tapene tærer på Sæternes

— Det har vært tøft. Jeg er ikke vant med å tape så mye, sier Sandnes Ulf-treneren til Aftenbladet.

TØFT: - Det har vært tøft for meg også, jeg er ikke vant med å tape så mye. Det svir ekstra når jeg vet at vi egentlig har et godt lag, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sandnes (Aftenbladet): I løpet av de fire siste kampene har Bengt Sæternes sett laget falle fra direkte opprykk til 5. plass. I tur og orden har Kristiansund, Hødd, Fredrikstad og Åsane blitt for sterke for de lyseblå. Sandnes Ulf står også i fare for å havne utenfor plassene som gir kvalifisering til eliteserien.

Sæternes sier de siste treningene vitner om at spillerne ser ut til å ha blitt tent av de dårlige resultatene. At de har tatt en samling i bunn.

Mer kynisme

Som hovedtrener og ansvarlig for resultatene har også Bengt Sæternes sett seg selv i speilet flere ganger denne uken. Han understreker at han har grublet mye. Grublet på hvorfor laget ikke presterer, hvorfor spillerne faller sammen når motstanderen scorer og hva han selv kunne gjort annerledes.

Verken som spiller eller trener har Sæternes noen gang tidligere tapt fire kamper på rad i løpet av sin karriere.

— Det er alltid ting jeg også kan gjøre bedre. Det handler om valg som blir tatt og inngangen vi har til kampene. Men jeg er fortsatt sterk i troen på at vi snur dette, påpeker Sæternes.

Da Sandnes Ulf rykket ned fra eliteserien forrige sesong, og Bengt Sæternes ble ansatt, hadde klubben et klart ønske om både å utvikle spillerne og rykke opp. Sju serierunder før slutt innser Sæternes at det nå handler om å skaffe poengene som trengs for å henge med.

Det betyr at laget kommer til å ha en mer kynisk inngang til oppgjørene. Selv om flere av kampene er mot overkommelige motstandere, vil trolig Sandnes Ulf minimere risikoen framover og la motstanderen ha mer ball.

— Selv om vi er så bra at vi kan spille god fotball selv, handler det om å få den første seieren og finne tilbake til oss selv. Kommer det tre poeng mot Nest-Sotra, vil vi vite at det var fordi vi fortjente dem. Det vil øke selvtilliten vår, påpeker 40-åringen.

Tenker tabell likevel?

Etter 1-3-tapet for Åsane forrige søndag, låste Sæternes garderoben og hadde en grundig prat med spillerne. Der ga han også klar beskjed om at ingen skulle se på tabellen eller snakke om direkte opprykk framover.

Sæternes klarer likevel ikke å dy seg når han snakker med Aftenbladet.

— De har blitt høye i Bergen nå, men jeg tror ikke de er i posisjon til å seile igjennom til et direkte opprykk. Dessuten har de tøffe motstandere igjen, understreker den tidligere Brann-spilleren.

- Så du har ikke gitt opp direkte opprykk?

— Nei, men vi er sjanseløse dersom vi spiller slik vi har gjort i det siste, svarer Sæternes.

- Du tenker og snakker litt resultater og tabell likevel?

— Jeg tenker bare over det når du spør meg. Det er ikke slik at jeg sitter og studerer tabellen eller regner på den, sier Sæternes.

Eriksen inn på laget

Nest-Sotra hentet et par nye spillere i sommer og kjemper for å overleve i divisjonen. Til det oppgjøret kommer Kent Håvard Eriksen tilbake etter karantene.

Den kjappe spilleren går trolig rett inn på laget. Det kan gå bekostning av Anel Raskaj som ble ofret til pause mot Åsane.

Midtbanespilleren innser at han i likhet med resten av laget er inne i en dårlig periode.

— Jeg har ikke vært på det nivået jeg ønsker å være. Da er det helt normalt at treneren forsøker nye ting. Nå må vi tilbake til basis og ta ting derfra, sier Raskaj.

Publisert: