«Branns mangler ble brutalt avslørt»

Men det var gunstig at braktapet kom nå av én grunn, skriver Tore Strand.

Brann gikk på braktap søndag. Her jager Erik Huseklepp ballen.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

0-4 er stygge sifre, og kom etter at trener Lars Arne Nilsen var alt annet enn heldig med trekket med å kjøre Azar Karadas som en mellomting mellom kant og spiss.

Karadas fikk mer juling enn han ga, og ble aldri den offensive kraften treneren håpte på. Men det som først og fremst var synlig – og avgjørende — på en strøken Stadion-matte, var forskjellen på de to lagene i løps- og duellkrat.

Der var Sogndal flere hakk bedre, og Branns mangler ble brutalt avslørt. Det var et ydmykende tap, men for Brann var det gunstig at kollapsen kom før overgangsvinduet åpner.

Les også

Brann pepet av banen etter å ha fått «sognebank»

Jeg har etterlyst en løpssterk, erfaren midtbanespiller fra før sesongstart, og i den posisjonen mangler Brann spillere som kan gå foran.

Det var én god bergensk midtbanespiller i aksjon, men han het Petter Strand og spilte for Sogndal. Hans bidrag var avgjørende for at Brann-midtbanen ble parkert, og at Sogndal styrte showet fra start til slutt.

Bismar Acosta startet sentralt på midten, men etter stadig å ha blitt avslørt på tempoet med ball, byttet han med stopper Vadim Demidov ti minutter førpause. Så mye bedre ble det ikke, for verken Demidov, Fredrik Haugen eller Kasper Skaanes klarte å bidra til at Brann truet Sogndal.

Sogndal jubler etter scoring mens Brann depper.

Det at Brann kun skapte én mulighet som Demidov skuslet bort, og et frispark som Marcus Pedersen sendte utenfor stangen, forteller om en kamp der svært lite lyktes for Brann.Ydmykelsen mot Sogndal til tross, så ligger Brann kun ett poeng unna direkte opprykksplass. Jeg håper ikke det er trøsten som raskt kan bli en sovepute for klubben.

Stortapet mot Sogndal avslørte at Brann har mye å rette på. Da tenker jeg først og fremst på et elendig forsvarsspill, der 0-2-målet spesielt kom etter en total kortslutning.

Branns bakerste mann lå ti meter inn på Sogndals banehalvdel da Eirik Bakkes mannskap kontret etter en Brann-corner. Erdin Demir, Amin Nouri og en passiv Kenneth Udjus må dele på skylden for det baklengsmålet, men tapet kom først og fremst av en kollektiv svikt. En kollaps som avslørte klart og tydelig at Brann må jobbe knallhardt på treningsfeltet de neste månedene for å forbedre løps— og duellstyrken.

Les også

Spillerne avviser ukultur i Brann

Med seieren er Sogndal på god vei mot spill i eliteserien neste år. Det er de først og fremst fordi de har forsvart seg mye bedre enn alle de andre lagene i divisjonen. Brann slapp rett og slett ikke til mot et lag som kun har åtte baklengsmål å vise til. Med gårsdagens fire er Brann allerede oppe i tjue.

Så det er ikke tvil om hva Lars Arne Nilsen må prioritere den kommende tiden. Et godt forsvarsspill er avhengig av at en forflytter seg raskt på små flater. Det gjorde ikke Brann mot Sogndal, og ble hardt straffet.

Les også

Strand om Branns alkoholnekt: «En nødvendig forsakelse»

Det meste gikk galt for Brann mot topplaget. Trøsten er at det fortsatt er så tidlig i sesongen at mye kan rettes på.

Min resept er solide doser med trening som først og fremst bør øke evnen til å forflytte seg raskt og ofte i 90 minutter.

To, tre solide forsterkninger trengs også skal Brann øke mulighetene for å rykke opp.

Med Sogndal i suveren lederposisjon, gjenstår det kun én direkte opprykksplass å kjempe om. Det blir fort svært dyrt hvis Brann ikke kan kapre den ledige, sikre billetten tilbake til eliteserien.

Publisert: