Solskjær vil ha flere på landslaget

Ole Gunnar Solskjær er sikker på at Dæhli blir landslagsspiller. Mener Svendsen og Hestad kan bli gode nok.

Publisert Publisert

NORGE-MANN: Mats Møller Dæhli blir landslagsspiller. Det er Ole Gunnar Solskjær rimelig trygg på. Her fra U21-landskamp. Foto: DIGITALSPORT

 • Trond Hustad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ole Gunnar Solskjær drømmer om å gjøre Sander Svendsen og Eirik Hestad gode nok for landslaget.

— Jeg tror vi får flere A-landslagsspillere ut av den gruppa jeg har i MFK nå. Og det hadde vært artig dersom noen av ungguttene vi har fostret opp sjøl klarte å komme så langt. Både Sander og Eirik er blant de beste på sine yngre landslag. Det hadde vært ekstra kjekt om de tok steget. Det er fullt mulig. Begge to har talentet og de rette holdningene, sier Solskjær.

Han spilte selv 67 A-landskamper for Norge i perioden 1996–2007, og scoret 23 mål.

- Forren blir en bauta

For øyeblikket er tre Molde-spillere inne i varmen hos den nyansatte landslagssjefen Per-Mathias Høgmo: Vegard Forren, Ørjan Nyland og Martin Linnes. Solskjær tror alle blir der lenge.

— Vegard har utviklet seg stort så lenge jeg har vært i Molde. Vi har fått ham tilbake fra England og nå er han i god from. Vegard blir en bauta i forsvaret på landslaget i mange år. Det er bare opp til ham sjøl, sier Solskjær.

Han tror også Ørjan Nyland kan bli Norges førstekeeper i løpet av kort tid.

— Det er naturlig at han blir satset på slik han har prestert det siste året. I de store kampene har han vist at han har mentaliteten. Det finnes mange keepere med det samme talentet, men de har ikke det Ørjan har i hodet, det som har imponert meg aller mest. Han er laget slik som flere av keeperne jeg spilte med i United. Edwin van der Sar, Fabien Barthez og Peter Schmeichel. De hadde en mentalitet som gjorde dem bedre enn resten. Ørjan er veldig tøff. Og han har 15 år igjen som toppkeeper, sier Solskjær.

Gratis landslagsspillere

Martin Linnes er også en mann for framtida, ifølge Molde-manageren.

— Han er en veldig typisk moderne back, som har vært ving tidlig i karrieren og så blitt omskolert til back. Mange av de beste backene i verden har gått den veien. Martin vet at han må forbedre seg defensivt, mer enn han allerede har gjort. Han har alltid vært svært god til å gå framover i banen, sier Solskjær.

Han er spesielt fornøyd med at to av Moldes A-landslagsspillere kom til klubben for null kroner.

— Vi er veldig stolte av at vi har flere spillere i diskusjonen rundt A-laget. Og det er verdt å huske på at både Ørjan og Martin ble hentet gratis for henholdsvis ett og to år siden. Guttene skal ha mye av æren sjøl, men vi som klubb har også vært flinke til å finne dem og utvikle dem videre, sier han.

Sikker på Dæhli

Solskjær tror også at spillere som Even Hovland, Jo Inge Berget, Etzaz Hussain og Fredrik Gulbrandsen kan bli landslagsaktuelle på sikt.

I tillegg er han overbevist om at Mats Møller Dæhli havner på det norske A-landslaget.

— Mats blir landslagsspiller. Det har jeg sagt før og det er jeg helt sikker på. Han har vist at han holder det nivået. Vi må bare sørge for at utviklinga hans fortsetter, sier MFK-manageren.

Taus om landslaget

Han var selv aktuell som landslagssjef, men ønsker ikke å uttale seg verken om Høgmos debut eller NFFs behandling av Egil Olsen.

— Nei, dette har jeg ingen kommentarer til. Jeg registrerer at mange sier mye, men jeg vil ikke ha noen offentlig mening om landslaget akkurat nå. Jeg synes ikke det er opp til meg å verken kritisere eller rose noen. Jeg så heller ikke kampen mot Slovenia. Jeg var på ferie i England, smiler Solskjær.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Sakene flest leser nå

 1. Høie skuffet: – Jeg har brukt 20 år av mitt liv på å kjempe mot mange av disse endringene

 2. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

 3. Skule stengt i Kvam på grunn av koronasmitte

 4. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

 5. Dropper anmeldelse etter at ungdom herjet på bussen

 6. Ny rapport: Store tap for kraftselskapene

 1. Eliteserien
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Molde FK