Nå har ikke Åsane vunnet en seriekamp på en måned

Høytflygende Åsane har begynt å styrte.

Hødd vant hele 4-0 mot Åsane i kveld. Her setter kaptein Jesper Törnqvist inn det siste målet etter en corner.
  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det har ikke vært hverdagskost for Åsanes spillere å dra hjem fra kamper uten seier det siste året. I 2. divisjon var de suverene, og den imponerende seiersrekken fortsatte inn i 1. divisjon. Åsanes var på alle lepper. De toppet tabellen – foran Brann.

Nå har det imidlertid stoppet opp. For sjette gang gikk Åsane av banen uten seier, da de på selveste 16. mai ble utspilt av serietoer Hødd i Ulsteinvik.

0-4-tapet var det tredje serietapet på rad. Sist Åsane vant en seriekamp var 19. april.

— Det er tungt å være Åsane-spiller akkurat nå. Dette er ikke noe vi har vært vant med, slår kaptein Jahn-Ove Wiik fast på vei ut av hjemfylket.

- Nest best i alt

Hødd var bedre enn Åsane i de fleste av spillets faser på fotballens festdag. Selv om bortelaget hang greit med i starten, ble nivåforskjellen stadig tydeligere. Og da Eirik Ulland Andersen satte inn Hødds første mål etter 21 minutter, raknet det fullstendig. 12 minutter senere sto det nemlig 3–0 på resultattavlen. Andersen satte inn både sin og lagets andre scoring, mens Ole Amund Sveen fulgte opp med et langskudd like etter.

Kampen var nærmest punktert etter halvtimen. I annen omgnag fastsatte Jesper Törnqvist sluttresultatet til 4–0. — Vi fikk en god start, men så slapp vi plutselig inn tre mål de fire første gangene de var inne i vår sekstenmeter. Slikt forsvarsspill holder ikke på dette nivået, sier Knutsen, og legger til:

— Vi var nest best i alt. Det må vi bare erkjenne.

Les også

Nest-Sotras sjokkcomeback ødela Brann-festen

Etterlengtet avbrekk

Etter en måned med et vanvittig tett kampprogram, ser Åsane-spillerne nå frem til et lite avbrekk. Neste kamp er mot Strømmen 2. pinsedag, hvilket betyr at Åsane nå får tid til å trene seg tilbake på sitt vante nivå.

Det har de ikke vist på en stund, ifølge Knutsen.

— Det som er skuffende, er ikke at vi taper borte mot Hødd, men at vi er så langt unna vårt eget nivå. Vi er helt sjanseløse, sier han.

- Hva er grunnen til det?

— Hadde jeg vist det, så skulle du fått svaret. Det finnes sikkert mange forklaringer, men de hjelper ikke. Vi må begynne med å jobbe knallhardt. Nå får vi endelig muligheten til å rette opp ting på trening, sier treneren, og fortsetter:

— Vi visste at motgangen ville komme, men nå er den litt for dramatisk.

Merker kjøret

Kaptein Wiik innrømmer at rekken uten seier begynner å gå på selvtilliten løs.

— Når man taper tre kamper på rad, så virker det selvsagt inn på selvtilliten. Men vi har vist tidligere denne sesongen at vi er gode nok til å takle dette nivået, så vi har ingen grunn til å bli usikre på oss selv, sier han.

32-åringen har spilt hver eneste kamp denne sesongen. I et tett kampprogram er ikke det bare bare.

— Vi er nok litt preget av det harde kjøret de siste ukene. Dette kampprogrammet er noe annet enn vi er vant med fra 2. divisjon. Ingen av oss er jo profesjonelle heller, så restitusjonen er ikke optimal. Man finner ikke den samme roen av å gå på jobb. Men det er en del av gamet i denne divisjonen, sier Wiik, som nå ser frem til en god treningsuke igjen.

Knutsen ønsker ikke å legge noen skyld på kampprogrammet.

— Det er likt for de andre lagene også. Vi må først og fremst komme oss opp på det nivået vi skal være på, og det må vi alltid ha troen på at vi klarer. At kampene kommer tett, er ingen unnskyldning, sier han.

Åsane ligger nå på 10.-plass i 1. divisjon med fem poeng ned til nedrykksplass.

Kampakta:

Hødd - Åsane 4-0 (3-0)

Høddvoll

Tilskuertall: 2034

Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad FK.

Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (21.), 2-0 Ulland Andersen (28.), 3-0 Ole Amund Sveen (33.), 4-0 Jesper Törnqvist (71).

Gule kort: Eirik Wollen Steen, Senai Hagos, Åsane.

Åsane (4-4-2): Martin Sanchez Olsen - Sverre Bjørkkjær, Eirik Wollen Steen, Jahn-Ove Wiik, Martin Ueland - Senai Hagos (Kjetil Kalve fra 80), Vegard Leikvoll Moberg, Stian Nygard (Simen Lassen fra 65), Joachim Soltvedt - Niklas Lerpold (Kristoffer Nesse Stephensen fra 46), Håkon Lorentzen

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. Åsane Fotball

Les mer om dette temaet

  1. To tap på rad for første gang som Åsane-trener

BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN