Johnsrud Sundby legger seg flat etter Northug-utblåsning

— Jeg var forbannet i en kort periode, sier Norges beste skiløper.

Martin Johnsrud Sundby har hatt en mye bedre sesongstart enn Petter Northug. Nå sier Sundby unnskyld for at han gikk ut mot Northug på direktesendt TV. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Martin Johnsrud Sundby trener mer enn noen gang, og leder verdenscupen etter en sesonginnledning der han har vært verdens klart beste i distanserenn.

Svenskene har lenge hatt en fascinasjon for Petter Northug, men etter Sundbys imponerende form de siste to sesongene har også Røa-løperen for alvor begynt å bli en profil i Sverige.

Nå snakker 30-åringen ut om veien til toppen av internasjonal langrenn i et intervju med den svenske avisen Expressen.

Avisen var spesielt nysgjerrige på Sundbys uttalelser etter 30-kilometeren i NM i januar 2013. Dastemplet Sundby Northug som «feig», etter at mosvikingen hadde latt være å dra i store deler av rennet, for så å vinne spurten.

Krangelen mellom Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby etter 30-kilometeren i NM på Gåsbu i 2013 vekket reaksjoner. Her sitter de to på en pressekonferanse etter løpet. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg syns det er dritirritende. Når du går NM kan du godt være med å bidra. Det er litt feigt å ligge bak i tre mil, sa Sundby til NRK.Nå angrer Sundby på at han gikk hardt ut mot Northug på landsdekkende TV:

— Vi har det høyt under taket i laget og er det slik at noen ikke bidrar, så sier jeg fra, og da smeller det, sier Sundby.

Les også

Nå avslører treneren hvorfor Northug sliter

— Det var feil av meg å ta det i mediene. Det var feil av meg å gi uttrykk for det, men da var jeg forbannet i en kort periode, og det går over, fortsetter han.

Northug svarte

Selv ble Sundby nummer tre på 30-kilometeren, kun bak Didrik Tønseth og Northug. Underveis i rennet skrek Sundby på de andre i tetgruppen, for å få dem til å dra.

På pressekonferansen etter rennet forklarte Northug hvorfor han ikke hadde gått frem for å dra.

— Jeg hørte ingenting, så jeg prøvde bare å være med. Jeg er ikke i like god form som de andre, så da må man bare prøve å være med, sa Northug.

På spørsmål om Sundby har rett i at han er feig, svarte Northug «ja», før han nikket og så ned i bordet foran seg.

Snakker ut om hjerteproblemene

Videre i intervjuet med den svenske avisen forteller Sundby om det som ifølge ham selv var en nær-døden-opplevelse under en treningstur.

I september 2011 opplevde han ubehag i hjertet i løpet av en løpetur i Nordmarka. Sundby har tidligere fortalt om hendelsen til norske medier, og forteller til Expressen at han trodde han skulle dø.

— Plutselig kjente jeg at noe var galt med hjertet, og at det ikke slo som det skulle. Det slo urytmisk og altfor fort. Jeg ble livredd, var helt sikker på at jeg skulle stryke med, sier Sundby i intervjuet med den svenske avisen.

Les også

Johnsrud Sundby sikret dobbelt norsk

Sundby gikk til Tryvannstua, før han ble tatt til sykehus i ambulansehelikopter. Etter hendelsen tok Røa-løperen en liten pause fra treningen, men skulle etter hvert fortsette skikarrieren på landslaget.

— Til slutt kjente jeg meg trygg på at det gikk bra å fortsette med ski, sier Sundby til Expressen.

I november 2011 snakket Sundby til Aftenposten om gleden av å være tilbake på trening.

— Klart det er rørende å være tilbake sammen med gutta på laget. De har betydd utrolig mye for meg i den perioden som har gått siden jeg ble syk, sa Sundby.

Les også

Sundby måtte vente på NRKs Northug-intervju - ble forbannet

— Skremmende å være verdens beste

Nordmannen hadde i flere sesonger vært en mann å regne med i verdenseliten, men det er først forrige sesong da han virkelig bemerket seg som en løper i ypperste verdensklasse, da han vant verdenscupen sammenlagt.

Martin Johnsrud Sundby tok ut alt for å vinne 15-kilometeren i Davos lørdag. Røa-løperen leder verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB SCANPIX

I intervjuet med den svenske avisen forteller Sundby om hvordan det er å være verdens beste skiløper.— Det er en ganske skremmende tanke. Det er en mental kamp å ha den posisjonen. Det er ekstremt mye enklere å være den som jager, enn å sitte med den gule trøyen og vite at alle vil slå deg. Jeg kjenner meg presset og jaget til å gjøre en optimal innsats, sier Sundby.

Han er en av de aller største favorittene når verdenseliten skal gå 15 kilometer i fri teknikk i Davos lørdag. Rett over nyttår skal han forsøke å forsvare Tour de Ski-sammenlagtseieren fra forrige sesong.

Publisert
  1. Martin Johnsrud Sundby
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Skistjernene tjener fett på endring i valutakurs

  2. Sundby frykter ikke julestjernestatus

  3. Svensk skistjerne: – Jeg begynner å bli lei de norske nå

BT anbefaler

– Skjerp dere, er beskjeden fra kommunen. Slik blir tiltakene.

Det siste døgnet er 57 personer blitt smittet av korona i Bergen. – Jeg er bekymret for den videre utviklingen, sier…

LES SAKEN