Forslaget om Sandviken/Brann-sammenslåing: - Byråden forstår ikke hva dette går i

Sandviken-trener Øyvind Nordtveit kaller forslaget om at Sandviken bør gå inn i Brann for en ansvarsfraskrivelse.

- Jeg tror flere ville kommet og sett på Sandviken om vi hadde klart å bygge et enda bedre produkt og hatt bedre sportslige resultater. Det ser du på landslagene i håndball og fotball. Er resultatene gode, så vil folk se på. Og en ny stadion, ville gitt oss et bedre produkt, sier Øyvind Nordtveit, trener for Sandviken.
  • Anders Pamer
  • Mads Bøyum
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Når du vil løse denne saken på den måten at vi skal gå inn i Brann, så forstår du ikke helt hva dette går i, sier Øyvind Nordtveit, trener for Sandviken.

Helge Stormoens forslag om at Sandviken bør vurdere å bli en del av Brann som «Brann Kvinner», møter liten forståelse blant trener og spillere i Sandviken.

- Vi har mindre midler til å gjennomføre investeringer, fordi vi ønsker å ta vare på det vi har. Det er en rød tråd helt ned til enkelte anlegg som Sandvikens, sier idrettsbyråd Helge Stormoen.

Bakgrunnen for at forslaget kommer opp, er at Høyre/Frp-byrådet droppet Sandvikens planlagte stadion til 38 millioner kroner fra bybudsjettet denne uken. Dermed står Sandviken uten godkjent stadion, og uten håp om å få en ny. Nordtveit mener forslaget kommer for at kommunen skal slippe en regning på 38 millioner kroner.

— Jeg vil kalle dette for en ansvarsfraskrivelse. Jeg er ikke imponert, dette er en for enkel løsning. Grunnen til at han foreslår dette nå, er at kommunen ikke har klart å bevilge penger til ny bane, mener Sandviken-treneren.

  • Les Helge Stormoens forslag om Sandviken og Brann her: Byråden mener Sandviken bør gå inn i Brann

Tema i garderoben

BTs Tore Strand kommenterte Stormoens forslag torsdag, og kalte Sandviken for et flaggskip som fortjener mer enn å være politisk kasteball.

— Jeg synes Tore Strand sa det bra i sin kommentar. Sandviken har stolte tradisjoner og det er toppidrettsutøvere det er snakk om, sier Nordtveit.

Stormoens forslag om kompaniskap med Brann er i ferd med å bli en snakkis i Sandviken-garderoben.

— Nå skal vi vekk på bortekamp hele helgen, og kommer helt sikkert til å snakke sammen om denne saken, sier Karoline Isabell Bakke, som spiller for Sandviken.

— Hva tenkte du da du hørte om forslaget?

— Det første jeg tenkte var at vi må spille på gress. Jeg er så vant til kunstgress, og liker det best, men gress er jo fantastisk det, hvis det er bra gress, sier Bakke.

Bakke understreker at hun vil være positivt innstilt til å gå inn i Brann, dersom det er eneste mulighet for å redde Sandviken og gi klubben en bane å spille på, men synes ikke det vil være kjekt om Sandviken skulle opphøre å eksistere på elitenivå.

— Det vil være trist. Sandviken har lenge stått frem innenfor kvinnefotball, og er kjent for det ute blant folk.

- Taktisk grep

Madeleine Giske, daglig leder i Sandviken og spiller på laget, mener Stormoen burde undersøkt utspillet sitt nærmere med Brann og Sandviken før han kom med det.

— Det er kanskje ikke hans oppgave å foreslå slikt. Det er ikke så enkelt som det virker for han å plutselig bli Brann Kvinner, sier Giske.

Hun mener det blir for lettvint å foreslå at Sandviken skal gå inn i Brann.

— Det er lett for en utenforstående å komme med det forslaget. Men for oss i klubben er det mye tilhørighet og verdier i Sandviken å ta vare på. Det er ikke så lett å forlate det og begynne på noe nytt. Dette blir ikke seriøst for vår del. Vi fortsetter å jobbe for ny stadion på Stemmemyren, sier Giske.

Stormoen viser til at det er på gang et anlegg for toppfotball i Åsane, og at Sandviken kan bruke det.

— Jeg tror ikke helt Stormoen forstår hvordan idrett fungerer med tilhørighet og tradisjoner når han sier at det bare er fem minutter til Åsane. I fotballsammenheng er det ikke bare fem minutter til Åsane.

At Brann blir trukket inn i debatten, tolker Giske som et mulig taktisk grep for å fjerne oppmerksomhet fra at kommunen ikke har penger til ny stadion på Stemmemyren.

— Når det blir snakk om Brann, går alt fokus over på det. Det var kanskje hans hensikt.

Hanstveit: Jeg er positiv

Branns daglige leder Vibeke Johannesen åpnet døren for å snakke med Sandviken – hvis Sandviken ønsker det selv.

— Det betyr mye å få støtte fra dem. Det er mange som støtter oss og forstår det er en kjip sak for Sandviken, sier Giske.

I Brann-garderoben har også Sandviken-situasjonen vært et tema.

— Hvis det er slik at Sandviken ønsker å bli en del av Brann, og Brann ønsker å utvide med en damesatsing, er jeg selvsagt positiv til det. Jeg har veldig stor respekt for Sandviken og det de har oppnådd opp igjennom årene, sier Erlend Hanstveit, kaptein i Brann.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. 35 fra Bergen i USA for å lære å lage VM

  2. Derfor mener han Sandviken-damene må inn i Brann

  3. Sandviken kan glemme ny hjemmebane

  4. Byråden legger seg flat

  1. Kvinnefotball
BT anbefaler

I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

Da faren møtte i retten i fjor, fortalte han at sønnen bodde i et annet land.

LES SAKEN