Bård Finne lånes neppe ut likevel

Bård Finne (20) har bestemt seg for å kjempe om spissplassen i FC Köln.

Bård Finne er innstilt på å bli i Köln
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ved sesongslutt i Bundesliga florerte ryktene om at bergenseren Bård Finne skulle lånes ut til en klubb på nivå to i Tyskland for å få mer spilletid.

20-åringens trener, Peter Stöger, antydet også langt på vei at spissen kom til å bli lånt ut den kommende sesongen.

Men i løpet av juni har situasjonen forandret seg. Finne ønsker å bli værende i Köln og kjempe om en plass på laget.

— Det stemmer. Jeg føler utviklingen min i klubben har vært god, og jeg ønsker gjerne å fortsette den. Jeg føler meg også klar for å kjempe om mer spilletid, sier Finne til Bergens Tidende.

Imponerer treneren

Den offensive holdningen til den tidligere Brann-spilleren er blitt godt mottatt i Köln, og til den tyske sportsavisen Kicker kunne trener Stöger fortelle at han ønsker å beholde unggutten i stallen.

— Det er to positive aspekter ved at Finne vil bli. For det første at han ser muligheten for å få spille her. For det andre at han føler at han blir satset på, til tross for at ikke har fått så veldig mange kamper, sier han.

— Han ser på sin egen utvikling i Köln som positiv. Da trenger man ikke fortelle noen at de absolutt burde gått på utlån, legger Stöger til.

Finne fikk spilletid i bare ti Bundesliga-kamper foregående sesong, men avsluttet våren bra med ett mål og én målgivende pasning i løpet av de fire siste kampene.

- Han presterte godt på slutten av sesongen , sier sportssjef Jörg Schmadtke, som også lar seg imponere av Finnes holdning.

— Når en ung spiller i en slik situasjon ser mulighetene og ikke ønsker seg bort, imponerer det meg, sier han.

Hard konkurranse

Siden forrige sesong har Köln kvittet seg med hele fire av sine spisser. Førstevalget, tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah, er solgt til Werder Bremen, mens Deyverson har dratt tilbake til Belenenses i Portugal, Thomas Bröker har forlatt klubben til fordel for MSV Duisburg og Patrick Helmes lagt opp.

Men kampen om spissplassen i Köln er ikke nødvendigvis blitt lettere av den grunn. For allerede tidlig i overgangsvinduet har klubben signert franske Anthony Modeste fra Hoffenheim og lånt østerrikeren Philip Hosiner fra Rennes.

Finne lar seg imidlertid ikke skremme av konkurransen.

— Hvis jeg ikke hadde trodd det var mulig å få spilletid, hadde jeg heller ikke valgt å bli i klubben. Det er mange gode spillere her, men hvis jeg viser meg frem på trening, så anser jeg mulighetene for å få spille som svært sannsynlige, sier Finne.

Viktig oppkjøring

Nøkkelen blir å vise seg frem på treningsleirene og treningskampene før sesongen. Det gjorde han i vinterpausen, da klubben også vurderte å låne ham ut.

— Jeg har tenkt til å bruke de neste ukene godt. Både i treningskampene, og egentlig underveis i sesongen, vil jeg vise hva jeg er god for, sier Finne.

Köln er allerede godt i gang med sesongoppkjøringen, og er nå på en treningsleir i Østerrike. Deretter venter nok en treningsleir før treningskampene kommer tett.

I de siste ukene før sesongstarten 15. august er storklubbene Porto og Valencia blant motstanderne.

— Det blir en fin test for oss, sier bergenseren om laget som endte på en 12.-plass i Bundesliga forrige sesong.

- Hva kan vi forvente av Köln denne sesongen?

— Det er veldig vanskelig å svare på akkurat nå. Målet vårt forrige sesong var å holde plassen i divisjonen, så vi var godt fornøyd med 12.-plassen. Vi har ikke satt oss noe mål for denne sesongen ennå, sier Finne.

Publisert: