Grønner returnerte fra landslagsoppdrag med nyvunnet selvtillit

Å hamle opp med Premier League-spillere ga Jonas Grønner (21) en etterlengtet opptur. Mot Fredrikstad scoret han to og struttet av selvtillit.

Jonas Grønner scoret to i Branns 5-1-seier mot Fredrikstad. Landslagssamlingen med kamp mot England gav ham en opptur.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): At Bismar Acosta skulle pådra seg et gult kort mot Strømmen før landslagspausen, kan vel betegnes som hell i uhell – i alle fall for Jonas Grønner. Den påfølgende suspensjonen gjorde nemlig at 21-åringen var tilbake i Branns førsteellever for første gang siden utvisningen mot Åsane i august.

Les også

Nilsen mener Skålevik allerede er uvurderlig

Den sjansen tok han vare på, så til de grader. Midtstopperen scoret to av Branns fem mål i storseieren over Fredrikstad, og fikk dermed sin personlige revansje etter det klønete røde kortet sist.

— Denne sesongen skal det visstnok skje mye rundt meg. Nå var det heldigvis med positivt fortegn, sier Grønner.

Les også

Barmen "stjal" straffen fra Huseklepp

Les også

Se Branns målshow mot FFK

Landslagsopptur

Stoppertalentet har måttet ta til takke med en plass på benken etter at Lars Arne Nilsen tok over som Brann-trener i vår. Acosta og Vadim Demidov er blitt det foretrukne stopperparet, og Grønner har ikke klart å ta vare på de sjansene han har fått.

Les også

Brann kjørte over Fredrikstad i ellevilt målkalas

Det har tært på selvtilliten til Grønner, som ikke har hatt mange gode opplevelser på fotballbanen den siste tiden.

Derfor kan landslagspausen ha vært et vendepunkt for Norges U21-kaptein. I møtet med Premier League-spillere i Drammen laget han riktignok straffe, men selv følte han at han spilte sin beste kamp for sesongen.

— Jeg hadde en positiv opplevelse med landslaget sist, da følte jeg meg virkelig god. Jeg har ikke følt meg så pigg i hele år. Jeg gikk derfor inn i denne kampen med mye selvtillit, sier Grønner, som innrømmer at han også trengte en opptur i Brann.

— Å ta den selvtilliten med meg hjem til Brann var viktig, for jeg trengte en god opplevelse også her. Det fikk jeg nå, sier han.

- Har vært sliten

Den nyvunne selvtilliten er dog ikke noe Lars Arne Nilsen har lagt spesielt merke til på trening i oppkjøringen til kampen.

— Han har vært sliten. Det var knalltøft for ham å spille mot Premier League-spillere for U21-laget, så han var gåen da han kom tilbake. Men det betyr ingenting så lenge han leverer i kamp, sier treneren, roste Grønners prestasjon.

- Var du i så måte overrasket over hans prestasjon i denne kampen?

— Nei, han leverte slik jeg hadde forventet. At han scoret to mål var nok litt i overkant, men han er en tøffing som viste at han vil være med å kjempe om en plass på laget, sier Nilsen.

Selv vil ikke Grønner si noe om hvor han føler står i den kampen.

— Det får være opp til Lars Arne å vurdere, men jeg føler at jeg styrket sjansene mine i denne kampen, sier han.

Scoret "hat trick"

Med to mål i sitt navn allerede, lot ikke Grønner noen sjanser gå fra seg på Stadion. Mot slutten av første omgang fullførte han faktisk hat tricket sitt, men dessverre var det i feil mål.

— Jeg så muligheten til å score hat trick, så da lot jeg ikke muligheten gå fra meg, sier Grønner ironisk.

Senere i kampen øynet han øynet han også muligheten til å score et skikkelig hat trick, da Brann fikk straffe i annen omgang. Det var ikke vanskelig å se at Grønner ville ta den, men det ble til slutt Kristoffer Barmen som lå ballen til rette på krittmerket.

— Jeg var på vei opp, men så tenkte jeg meg litt om. Det straffesparket hadde jeg skutt opp på rad 75, så jeg lot Barmen ta det, flirer Grønner, som sammen med resten av laget opplever å være i en flytsone. Brann har nå spilt ti strake kamper uten å tape.

Det har vært en utfordrende tid en lang stund nå, men vi har visst at det finnes et lys i enden av tunnelen. Når vi kommer oss ut av den tunnelen, så er vi eliteseriespillere, sier Grønner.

Publisert: