Zucca vraket til sesongdebuten

New York Rangers spiller sin første treningskamp for sesongen i natt. Uten at Mats Zuccarello Aasen snører skøytene.

Mats Zuccarello Aasen spilte 42 kamper for New York Rangers forrige sesong. Nå er han ikke med i troppen til årets første kamp.
  • Kurt B.M. Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Zuccarello Aasen er sammen med Jonas Holøs (Colorado Avalanche) de eneste norske spillerne i NHL. Zuccarello Aasen er, før serieåpningen, helt på grensen til en plass i New York Rangers-troppen. Men det hele kan fort ende med en plass på farmerlaget til Rangers, Connecticut Whale.

Akkurat det vil hverken Mats Zuccarello Aasen eller hans agent være spesielt godt fornøyd med.

— Vi vil at Mats skal spille NHL-hockey. Vi utelukker ikke et klubbskifte, men akkurat nå konsentrerer Mats seg kun om å slå seg inn i troppen til Rangers, sier hans agent Erik Ryman til Aftenposten.no.

Hard kamp om plassen

Natt til torsdag spiller New York Rangers den første av tre treningskamper i USA. New Jersey Devils er motstander og trener John Tortorella har tatt ut en tropp til denne kampen hvor en rekke nye spillere får prøve seg.

- Rangers har 40 mann som kjemper om en plass i troppen. Det er en tøff kamp om plassene, men Mats Zuccarello Aasen har trent godt og mener selv han er blitt en bedre hockeyspiller. At han ikke er med i denne kampen behøver ikke bety stort, sier Ryman.

Etter tre kamper i USA drar New York Rangers til Europa. Der venter fire nye treningskamper i Tsjekkia, Sverige, Slovakia og Sveits før sesongen åpnes fredag 7. oktober i Globen i Stockholm.

Vil til Sverige

NHL har også denne sesongen lagt flere kamper i sesongåpningen til Europa. New York Rangers møter Los Angeles Kings fredag og Anaheim Mighty Ducks lørdag 8. oktober i Globen. Det skal også spilles kamper i Berlin og Helsinki.

Mats Zuccarello Aasen har selvfølgelig lyst til å vise seg frem i sitt forrige hockeyland. Aasen spilte to sesonger i Modo før han ble plukket opp av New York Rangers.

- Mats har stor tro på at han kommer til å være med i troppen som reiser til Europa i neste uke. Rangers kommer sikkert til å ta med seg 30 spillere og han burde ha en god sjanse til en plass, sier Ryman.

Mats Zuccarello Aasen har en sesong bak seg i NHL. Det ble en sesong med både opp- og nedturer. Han begynte sesongen på farmerlaget til Rangers, Connecticut Whale. Totalt ble det 42 kamper for Rangers og 36 for farmerlaget Connecticut Whale.

Aasen debuterte for Rangers lille julaften i fjor. Han ble, etter debuten mot Tampa, den syvende nordmann som har spilt kamper i NHL.

Publisert
  1. Ishockey
BT anbefaler

Folk hamstrer ved. Her er det billigst.

– Det var en her tidligere i dag som skulle ha 50–60 sekker, sier Stig Atle Eriksen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Glorifiseringen må ta slutt. Det var drit på 90-tallet også.

  2. Krangel har splittet turistbygden. Nå prøver investorer igjen.

  3. Blir klærne rene på 30 grader? Vaskeeksperten svarer.

  4. Storbrann i Godvik: Usikkert når de evakuerte kan flytte hjem

  5. Eldre kvinne kom til rette i Kvinnherad

  6. Han har toppet hitlistene verden over og blitt skutt: – Jeg lever livet, mann