- Noen kommer til å forsvinne fra Nest-Sotra

Det blir endringer i Nest-Sotra-stallen. Åsane venter på hva som skjer i Brann.

Publisert Publisert
  • Sindre Trygsland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I slutten av november ble det klart at den tidligere danske landslagsspilleren Michael Schjønberg skal lede Nest-Sotra neste sesong.

Den tidligere Kaiserslautern-, Hannover— og danske landslagsspilleren tar fra nyttår over for Ruben Hetlevik, som etter planen får en ny rolle som assistent.

Schjønberg er for tiden hjemme i Danmark på ferie, men er allerede godt i gang med å planlegge debutsesongen med Sotra-laget.

— Jeg har selvsagt startet å tenke på neste sesong, og har snakket med folkene rundt laget og hatt en god prat om hvordan vi skal komme i gang, sier Schjønberg.

Dansken skal ta stilling til endringer i spillerstallen når han kommer i gang i januar, etter å ha fått sett spillerne i aksjon på trening.

— Spillerne i klubben har muligheten til å vise seg frem, men jeg har sagt til dem at det er noen som kommer til å forsvinne og at noen nye kommer inn. Vi skal ha de riktige spillerne, spillere som kan hjelpe oss videre, sier den ferske Nest-Sotra-treneren.

Har kandidatliste

Når sotrastrilene skal ut på overgangsmarkedet for å forsterke, kan det hjelpe med et stort navn som Schjønberg ved roret.

— Jeg tror Michael kan være med og spikre at spillere kommer til Nest-Sotra. Norske spillere kjenner ham og vet de kan utvikle seg under hans ledelse, sier daglig leder Michael Flyvholm.

Han er klar på at Nest-Sotra vil beholde store deler av stammen fra årets sesong, og at de ikke har noe hastverk med å agere på overgangsmarkedet.

— Én ting er sikkert, og det er at vi har god tid til å skaffe oss en best mulig spillerstall, sier trener Michael Schjønberg om prosessen.

Les også

Nest-Sotra-treneren får ikke fortsette

Daglig leder Michael Flyvholm forteller at klubben skal være minst like aktive på overgangsmarkedet som før fjoråret, med at de ikke kommer til "satse hele butikken".

— Vi har et godt lag, men vet vi må forsterke. Vi sitter på en liste med spillere som er interessante, men vi kommer ikke til å ta noen avgjørelse før treneren har vært på feltet, sier Flyvholm.

Åsane venter på Brann

Kjetil Knutsen, trener i Åsane, legger ikke skjul på at klubben kanskje forsterker ved å låne av andre. – Det er ikke ideelt, men med tanke på vår økonomi er det et alternativ, sier han.

Også hos nyopprykkede Åsane er de i god gang med neste års spillerlogistikk. Klubben tar fatt på sesongen med et nøkternt overgangsbudsjett, men har likevel planer om å pynte på stallen.— Vi er i en økonomisk situasjon som gjør at vi må være veldig tålmodige i det arbeidet med å signere spillere, rett og slett fordi vi ikke har midler til å bomme. Vi kan ikke tenke på å bomme engang, sier hovedtrener Kjetil Knutsen hos Åsane.

Les også

Åsane hylles etter opprykket

Som fersk 1. divisjonsklubb møter Åsane på en utfordring. Nå må de betale utdanningskompensasjon for spillere født i 1992 eller senere, hvis de skulle ønske seg noen nyervervelser fra lokalområdet. Det er langt fra å være snakk om millionbeløp, men det er betydelige kostnader for en nyopprykket klubb som Åsane.

— Vi er veldig klar på hvilke posisjoner vi ønsker å hente spillere i. Men hvor er ikke noe jeg har lyst til å si, det sender et dårlig signal til de spillerne som er der om jeg gjør det. Kjernen i laget blir det laget som rykket opp, så henter vi forhåpentlig tre-fire spillere fra lokalområdet, sier Knutsen.

Et alternativ for klubben som spiller i oransje, og som har en klar plan om å etablere seg i 1. divisjon neste sesong, er å låne spillere fra Brann. Men rødtrøyenes nedrykk og pågående evaluering gjør at akkurat det må settes på vent.

— Vi var egentlig enige om å ha en prat når sesongen var ferdig, men siden ting er blitt som de er blitt, så har vi bare latt den ballen ligge. De må gjøre unna evaluering og alt det der, så får vi heller komme tilbake når det har roet seg litt, sier Kjetil Knutsen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nest-Sotra dropper ferien

  2. Åsane kan måtte spille hjemmekampene på Varden

BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Nest-Sotra