Grønvold rørt til tårer

Audun Grønvold (33) måtte tørke vekk tårene flere ganger etter at han hadde sikret bronsemedaljen på dramatisk vis i den nye OL-grenen skicross.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Les også: Verdensmester satser på ny idrettsgren

Medaljemulighetene så ut til å være kjørt for Grønvold i finaleløpet, men på det nest siste hoppet falt hjemmehåpet Christopher Delbosco. Dermed kunne Grønvold krysse mållinjen som bronsevinner i tidenes første skicrossrenn i OL.

– Det er ikke et skår i gleden at han falt. I denne sporten handler det om å komme først over mållinjen. Han gjorde en feil like før mål. Om man gjør det tidlig eller sent i rennet, spiller liten rolle , sa Grønvold til NTB.

Sveitsiske Michael Schmid, som også var best i kvalifiseringen, tok gullet, mens sølvet gikk til østerrikske Andreas Matt.

Blodslit

Hedmarkingen var tydelig rørt etter finalen. Den tidligere alpinisten OL-debuterte som 33-åring. Han hadde vært best i sine heat i utslagsrundene, men så ut til å gå glipp av medalje da han ble passert av Delbosco i finalen.

– Da tenkte jeg F-ordet, men bare i to sekunder. Så tenkte jeg at ingenting var sikkert, det er ikke ferdig før man er over mål. Jeg kjørte på det jeg maktet, men jeg var grusomt sliten. Dette var ingen dans på roser. Det var et blodslit , fortalte Grønvold.

Da han så Delbosco falle, skjønte han at det ville bli bronsemedalje.

– Det var litt uvirkelig. Jeg ble så sykt glad. Det var uvirkelig at han kunne ramle 50 meter før mål. Hvis han hadde hoppet normalt, ville han blitt nummer tre og tatt bronsen. Det er mulig at han ikke var fornøyd med det, men nå ble det ingenting på ham. Takk og pris. Jeg må prise meg lykkelig for at han gamblet og feilet , sa veteranen.

– Jeg vet ikke om det ville vært like hyggelig å prate med meg hvis jeg hadde kommet på fjerdeplass, smilte han.

Hard konkurranse

Grønvold kjørte sin første sesong i skicross i 2004-5. Allerede i første sesong ble det VM-bronse, og han tok to verdenscupseirer i 2007. Før jul i fjor var han tilbake på seierspallen igjen, og søndag kunne han juble for OL-medalje.

Vang-gutten har merket at konkurransen har hardnet til etter at det ble klart at skicross skulle bli OL-gren.

– Det er blitt det. Det er mange som trener mer og forbereder seg bedre , sa Grønvold.

Han takket Olympiatoppen for at skicross er blitt satset på fram mot Vancouver-OL. Det betalte seg tirsdag.

– Jeg har trent fryktelig mye mer enn jeg gjorde og vært mye mer strukturert i treningsarbeidet. Vi fikk Olympiatoppen sterkere med, og de har bidratt med midler og ekspertise. Uten Olympiatoppen ville ikke skicrosskjørerne vært så sterkt representert her , sa Grønvold.

Etter at alle intervjuene var unnagjort fikk han endelig en god klem og et kyss av sin gravide samboer. Da kom tårene igjen.

Publisert
  1. OL
BT anbefaler

«Johnny Depp er bedre som skuespiller»

Johnny Depp mumler mer enn han synger. Kommer seg litt mot slutten, men det er gitarspillet til Jeff Beck som gjør den…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet pågrep mann med mistenkt tyvegods etter han skal ha snoket i hager

  2. I tre år lurte han på hva som hadde skjedd med faren. En DNA-test ga svaret.

  3. Bildet på Kathrines mobil gir henne tusenvis av barndomsminner

  4. Nyhetsredaktør hadde forhold til Arfan Bhatti, men ifølge TV 2 er hun ikke inhabil i dag

  5. Skal ha køyrd ned blomster­potter og stukke av

  6. Disse flygningene fra Flesland tirsdag er allerede kansellert