19-åring sjokkerte sykkel-Norge

Sondre Holst Enger (19) fikk sitt store gjennombrudd.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

HØNEFOSS (aftenposten.no): Andreplass på den siste etappen, tredjeplass sammenlagt og vinner av den hvite ungdomstrøya. Sondre Holst Enger brukte Tour of Norway til å vekke de mange som ikke var klar over talentet hans.

— Det har vært noen fine dager, men jeg hadde et lite håp om å vinne den siste etappen. Det var litt kjipt at jeg ikke klarte det, men jeg måtte klare meg mye alene mot slutten, forklarte 19-åringen som overrasket aller mest på den harde etappen til Lillehammer lørdag.

Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll er også sjef og trener i Hushovd-eide Team Plussbank hvor Horten-gutten virkelig har blomstret opp.

Kvålsvoll har sett mange norske talenter blomstre tidlig for så å forsvinne totalt. Trønderen mener imidlertid Holst Enger har det som skal til for å lykkes også som proff.

  • Han har den driven i treningsarbeidet som skal til for å lykkes. Samtidig er han helt avslappet på det han holder på med. Han har en unik evne til bare å slå av bryteren. Et eksempel: Da han fikk kyssesyken i fjor, så fikk han beskjed om å ta tre måneder helt fri. Det gjorde han uten problemer, og i stedet så han langt fremover i tid.

— Sondre ser ikke på Boasson Hagen og Kristoff som noen store proffer. For ham er de konkurrenter som han ønsker å slå, sa Kvålsvoll om Horten-gutten som han håper å ha på Team Plussbank i hvert fall ut neste sesong.

  • Deretter kan det være riktig for ham å bli stagiaire (læregutt) i et profflag.

Også de norske proffene var fulle av lovord om 19-åringen, men som Edvald Boasson Hagen konstaterte:

  • Det er et stykke opp herfra og til de store World Tour-rittene.
Publisert: