Stjerner på løpende bånd: Klart for «fantastisk fredag» i US Open

Fire semifinaler på én dag.

Serena Williams, Roger Federer og Novak Djokovic er alle i aksjon fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Regn og tennis er en dårlig kombinasjon, men i US Open har torsdagens avlysninger ført til en stjernespekket fredag med fire semifinaler.

Semifinalene Serena Williams – Roberta Vinci og Simona Halep – Flavia Pennetta ble avlyst på grunn av regn torsdag.

Senere samme dag bestemte arrangørene seg for å legge kampene til fredag – samme dag som herrenes semifinaler. Dermed er det duket for en meget spennende dag for publikum på Arthur Ashe stadion.

US Open har i flere år vært kjent for sine utrolige lørdager, kalt «Super Saturday», med både semifinaler for herrer og finale for kvinner samme dag. I år har de imidlertid fulgt det vanlige oppsettet som gir flere hviledager til spillerne – om været tillater det.

Men i det siste året med stadion uten tak, sørget værgudene for at det blir «Fantastic Friday» i stedet for «Super Saturday».

Les også

Stjernen trakk seg fra US Open-turnering etter garderobe-hendelse

Djokovic og Federer i aksjon

I tillegg til kvinnenes semifinaler, møtes verdensener Novak Djokovic og regjerende US Open-vinner Marin Cilic. Den siste semifinalen er et helsveitsisk oppgjør mellom Roger Federer og Stan Wawrinka.

Mens Serena Williams med seier kan vinne samtlige Grand Slam-turneringer i 2015, jakter Novak Djokovic på sin tredje i år. Federer kan på sin side sette en stopper for Grand Slam-tørken han har opplevd siden 2012. Med seier blir 34 år gamle Federer også den eldste spilleren som vinner US Open siden Ken Rosewall i 1970. (©NTB)

Mer tennis? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert: