Tårene tok Mari da NM-medaljen på 100 meter glapp

Malvik-jenta skulle krone revansjesesongen med medalje i NM.

MÅTTE HA TIMEOUT: Mens sølvvinner Ida Bakke Hansen får gratulasjoner i bakgrunnen, lusker Mari Gilde Brubak seg bort fra målteltet for en liten timeout etter at medaljen røk på 100m. Foto: MARTIN K. ANDERSEN

  • Martin K. Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HAUGESUND: I en alder av 24 år har sprinteren Mari Gilde Brubak fra Malvik klart å snu en nedadgående trend på karrieren etter å ha flyttet hjem til Trøndelag.

I fjor kom hun ikke til finalen på 100m i NM — i år var hun alles favoritt til å ta sølvet bak suverene Ezinne Okparaebo.

Les også

Ustad Kristensen ble kvitt astma – prøver på VM-kravet

Både forsøket og semifinalen gikk etter oppskriften i går, selv om en vond tå gjorde at dagens første tårer kom etter semifinalen.

Men finalen fulgte ikke oppskriften og ble en litt annen og tristere historie. Mari løp igjen bra, nå i betydelig motvind. Men det var jevnt og utfallet var uvisst.

Så ble det noen minutter med pinefull venting på resultatlista. Da den til slutt kom, så viste målfotoet at Ida Bakke Hansen (Sandnes) og Helene Rønningen (Tyrving) hadde krøpet foran henne, i tillegg til gullvinner Ezinne Okparaebo.

Dermed ble det den sure fjerdeplassen.

Dypt skuffet skyndte Mari seg å gratulere medaljevinnerne, før hun måtte ta noen minutter for seg selv. Da kom tårene veltende. For hun hadde ønsket sterkt å krone sesongen med medalje i NM.

— Litt surt, det er det. Det er kjedelig, sier hun – og kroppsspråket viser at det ikke bare er «litt» surt.

Les også

«Frøsken» fosset inn til medalje på ukjent distanse

Var avskrevet

Mange hadde avskrevet henne etter fjoråret, hvor hun etter noen år omtrent på stedet hvil tidsmessig tok et steg tilbake i utviklingen og ikke klarte å komme seg under 12 på 100 meter.

Men siden da har Malvik-jenta avsluttet studiene i Oslo og flyttet til Trondheim. Der har hun funnet en fin treningsgruppe, meldt overgang til Trondheim Friidrett og pilene har pekt oppover. Mens hun i fjor ikke var under 12 sekunder, har hun i år fem løp under i godkjent vind og hun har også slått persen fra to år siden med 11.86. — Alle løp veldig jevnt i semifinalen, så jeg visste det kunne bli alt fra andre- til femteplass. Men det er surt. Jeg følte jeg hadde det helt til de siste meterne, oppsummerer hun, ganske så lei seg.

Vanskelig å se bak plasseringen

Likevel er sesongen totalt sett en stor opptur.

— Det er mye bedre i år enn i fjor. Sesongen har vært veldig bra, og NM har vært bra. Jeg løp fort i både forsøket og semifinalen, mens vinden ødela tiden i finalen, sier sprinteren fra Trondheim Friidrett.

— Men akkurat nå er det litt vanskelig å se bak det at det ble fjerdeplass, konstaterer hun.

Har to medaljer fra før

Fra før har hun bronse på 100m og sølv på 200m fra 2010. Og på 200m i dag kommer en sjanse til en liten revansje. Medaljesjansene er dog en del mindre enn på 100m, så målsetningen blir en litt annen. Men også på 200 har utviklingen vært fin i år. De siste årene har hun ikke klart å komme seg under 25 sekunder – før NM har hun allerede gjort fire av dem i år.

— Jeg håper på finaleplass og pers, konstaterer hun.

— Men dette (100m) var medaljesjansen, sier Mari, som har sølv på 200 og bronse på 100 fra NM i 2009. - Og det kommer flere sjanser senere?

— Ja, det gjør det. Jeg fortsetter noen år til, i hvert fall!

Publisert
  1. Friidrett
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Nå må super-Warholm bestemme seg for fremtiden

  2. Irritert Kjerpeset etter NM-sølv

BT anbefaler

Nå gjelder påbudet om munnbind

Bergensere ønsker de nye munnbindreglene velkommen. Apotekene melder om mangedoblet salg, men lover å ikke gå tomme.

LES SAKEN