Opprykkstrenere med to ulike filosofier

STRANDSONEN:Eirik Bakke har stolt på mange. Lars Arne Nilsen på få.

Lars Arne Nilsen og Eirik Bakke har ledet sine lag til opprykk.

 • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er mange veier som fører til Rom, og det er forskjellige stier på veien til eliteserien.

Mange i Brann-leiren var litt urolige da de så lagoppstillingen til Sogndal før onsdagens kamp mot Kristiansund. Eirik Bakke hadde gjort fire endringer på laget som slo Hønefoss 5-2 runden før.

– Jeg har valgt å bytte fra kamp til kamp gjennom hele sesongen. Det er et bevisst valg for å gi flere sjansen, og holde flere i troppen i kampform, uttalte Sogndal-treneren før kampen som endte med Sogndal-seier og Brann-opprykk.

Samme tankegang lå bak de mange byttene Sir Alex Ferguson i sin tid som suksessrik Manchester United-manager gjorde, mens Chelsea-manager José Mourinho i forrige sesong brukte få spillere på veien mot ligatittelen.

Lars Arne Nilsen har valgt den siste modellen. Skader og karantener har spilt inn, men så ofte som mulig har han valgt å holde på en fast start-ellever. Det har også gitt suksess, for poengfangsten har vært jevn nok til å sikre opprykket to runder før slutt.Jeg tror ikke det finnes noe entydig svar på hva som lønner seg mest, det å satse på et godt organisert lag bestående av et sammensveiset mannskap, eller det å hvile spillere slik at de fleste er så opplagt som mulig til kamp. Det hele avhenger også av hvor tøft kampprogrammet er.

I Åsane snakker en f.eks. om en høst som har passet laget godt med kamper kun hver helg. Årets Åsane-stall har taklet de periodene bedre enn åpningen på sesongen der det var flere kamper i uken. Det har gitt Åsane en fin avslutning på en sesong som kan bli kronet med fornyet kontrakt med seier mot Fredrikstad søndag.

Flere veier: Lars Arne Nilsen og Eirik Bakke har valgt annerledes underveis, men begge rykker opp. Foto: Elias Dahlen/Rune Sævig Foto: Elias Dahlen

Verre er det med Nest-Sotra som ligger an til nedrykk hvis ikke de slår Brann og andre resultater går deres vei. Det at Brann rykket opp allerede onsdag kveld, tror jeg ikke nødvendigvis er noen stor fordel for Nest-Sotra. På samme måte som Sogndal var det klart beste laget mot Kristiansund, kan Brann nå spille med senkede skuldre og kanskje på den måten finne frem til godtaktene som manglet mot Bærum.Og for en gangs skyld tror jeg Lars Arne Nilsen gjør noen endringer som ikke har med skader og karantener å gjøre. Fordi Brann er klare for eliteserien, og fordi noen spillere har fått lite spilletid ettersom hver eneste kamp har hatt sin betydning helt til nå.

Derfor blir jeg ikke overrasket om spillere som Kristoffer Larsen og Jonas Grønner blir å se i startoppstillingen. Begge har mye å bevise, så derfor tror jeg Nest-Sotra bør hente frem sitt aller beste skal de gi Brann kamp.

Publisert
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Sogndal
 4. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hva er et offentlig sted? Kan to store familier møtes? Her er 12 spørsmål og svar om reglene.

Forvirret av de nye koronareglene? Her svarer kommunen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Kommuner rundt Bergen samordner koronatiltak

 2. Arbeider omkom etter brann i båt

 3. Farevarslene står i kø: – Folk bør tenke seg om før de skal over fjellet

 4. Hva er et offentlig sted? Kan to store familier møtes? Her er 12 spørsmål og svar om reglene.

 5. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i klesbutikk.

 6. Full forvirring da Trump dukket opp her. – Folk begynte umiddelbart å le.