Perry: - Vi må opp et hakk

RBK-trener Per Joar Hansen mener laget må bruke gode opplevelser mot Bodø/Glimt inn mot Brann-kampen.

MØTER BRANN: Per Joar Hansen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lerkendal (adressa.no): Rosenborg-Brann, en klassiker i norsk fotball. To lag fra to byer med et kravstort publikum. To lag med uttalte mål om å kjempe om de edleste medaljene i årets eliteserie. Men også to lag som, med henholdsvis seks og fire poeng på fire kamper, ikke har startet slik omgivelsene ønsker.

— Jeg kan ikke snakke for Brann sin del, men for vår del ønsker vi å ta utgangspunktet i den siste kampen og bygge videre på det. De tre første kampene har vi svingt veldig i prestasjonene, men Bodø/Glimt-kampen var et langt steg i riktig retning. Klarer vi å heve oss et hakk fra mandag, er jeg sikker på at vi kommer til å holde et meget høyt nivå, sier Perry.

Fokus på seg selv

RBK-treneren har sett søndagens motstander på video. Der har han sett en Brann-lag, som i likhet med Rosenborg, har variert i prestasjonene de første fire serierundene.

— Vi må huske på at det er stort sett bare jevne kamper i serien. Brann har selvsagt mange styrker og svakheter, men vi er opptatt av oss selv og måten vi ønsker å framstå på. Vi jobber for å forbedre prestasjonene fra sist og bli enda flinkere til å utnytte ubalanse hos motstanderne. Vi må spille ballen oftere og hurtige framover, sier Hansen, som har vært tydelig ovenfor laget på disse punktene.

Kamper styrer treningsinnhold

— Det er det vi har jobbet med denne uken. Det er hva vi gjør i kampene som styrer hva vi gjør på trening. Vi har tatt fokus i Bodø/Glimt-kampen og tatt tak i det vi må forbedre, for å være bedre rustet mot Brann, sier Perry.

16-åring i troppen

RBK-treneren har lagt bak seg en turbulent uke der utenomsportslige ting har tatt mye fokus. Nicki Bille Nielsen er tilbake i RBK-troppen etter å ha blitt skjermet laget to kamper og treninger tidligere denne uken. Trolig starter dansken på benken og laget i forrige seriekamp får fornyet tillit.

— Vi får se i morgen hvem som starter. Den elleveren som startet i Bodø gjorde en veldig god kamp, det er det ingen som helst tvil om. Det er det eneste jeg kan si, sier Perry, som tar med seg 16 år gamle John Hou Sæter i troppen mot Brann.

— John kommer inn og erstatter Per Verner Rønning som fikk seg en liten trøkk i kneet mot Orkla. Ellers er det samme tropp som i Bodø, inkludert Nicki selvfølgelig, sier Hansen etter lørdagens lukkede trening.

Antatt RBK-ellever mot Brann:

Alexander Lund Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Mix, Mike Jensen, Daniel Berntsen - Riku Riski, Alexander Søderlund, Morten Gamst Pedersen

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering