Fra sportslig til økonomisk krise

DODDOBLOGGEN: Krise. Åh, dette forferdelige ordet som alltid henger over Bergen og Brann.

På samme måte som Håkon Lorentzen her, har Brann vært mye i knestående i det siste.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Av og til henger det som en tung og mørk sky, andre ganger som en usynlig giftsky. Det svever som en ond ånd over oss, og det formerer seg og kryper langs husveggene som rottene på Kalfaret. Det er som om ordet ble skapt for å beskrive Bergen og Brann. Av og til oppstår krisen ut av ingenting, av og til ut av en tunnel, men som regel har det sitt opphav i bunnen av Fridalen, nede på Kniksens plass nummer 1. Der tar krisen tar aldri fri, der er den en fast følgesvenn. Jeg trodde et øyeblikk at den hadde forlatt byen da gulltreneren fra Allsvenskan kom og overtok føringen. Krise er ikke ord som normalt fester seg på en merittert, dannet og velkledd trener, men joda, i Bergen var det visst mulig. Da jeg trodde at vi laget skulle løfte seg ut av den gamle krisen, den som oppstod da noen sentrale personer glemte at Brann var en medlemsstyrt og demokratisk klubb, veltet det det en ny krise innover byen. Det merkelige var at så få av oss så den komme.

Ignorerte varsellampene

Ytterst merkelig var det. For hadde jeg tenkt med hodet i stedet for med hjertet hadde jeg sett at fremtidshåpet var bygget på en illusjon. Fasaden var riktignok pusset opp og skinte sterkere enn noensinne, men fundamentet i byggverket var fortsatt like skjørt.

Doddo blogger om Brann-krisen som bare fortsetter og fortsetter.

Laget som plutselig skulle bli en het medaljekandidat var i realiteten det samme som i løpet av hele høstsesongen 2013 vant tre fattige ganger, og alle de nye signeringene var det spørsmålstegn ved. Demidov hadde knapt spilt fotball på ett år. Hanstveit var nær fotballens pensjonisttilværelse og Orlov hadde aldri scoret et tosifret antall mål i løpet av en sesong.At opptil flere varsellamper sto og blinket stoppet ikke meg eller andre supportere fra å tro på bedre tider, og det stoppet heller ikke ledelsen i Brann fra å tro at publikum var på vei tilbake. Det ble det til og med budsjettert med.

Fra vondt til verre

Men publikum rikket seg ikke en centimeter, verken fra sofaen eller grillen. De fleste av dem uteble, og dermed ble den sportslige krisen blitt til en økonomisk krise.

Tilskuersvikten og svikten i markedsinntektene har gitt Brann en svikt i inntektene på fem millioner kroner. Brann må kutte i kostnadene, de har ikke råd til å kjøpe nye spillere, og kanskje må det kuttes i lønningene.

Dette er tilstanden når Brann møter Fyllingsdalen i kveld. Hadde Brann møtt en annen klubb, for eksempel Mjøndalen, hadde jeg trodd at krisen ville forsterket seg. Men Brann skal tross alt møte en klubb fra den samme kriserammede byen. Det gir håp.

Publisert: