Brennhete Berisha senket Sandefjord – kan bli løsningen på landslagets spisskrise

(Viking – Sandefjord 2–1) Da Viking-keeper Patrik Gunnarsson (20) ble utvist tidlig i kampen, viste Veton Berisha (27) klasse og sikret seieren foran et fullsatt SR-Bank Arena.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Med sine to scoringer sørget Berisha for at Viking tok alle tre poengene i hjemmemøtet med Sandefjord selv om de måtte spille over 70 minutter med ti mann.

– Det var kjekt. Vi gjorde en fantastisk innsats. At vi presser og stresser de selv med ti mann så lenge viser moral. Det viser hvor dette laget er på vei, sier Berisha til Discovery+.

Først sendte han Viking i ledelsen med et velplassert skudd, før han sikret seieren med matchvinnerscoringen drøye ti minutter før slutt.

– Han er helt fantastisk. I dag er han igjen viktig for oss. Nå skal Norge få gleden av han i landskampene, sier Viking-trener Morten Jensen til Discovery+.

KAMPENS STORE SPILLER: Veton Berisha viste seg som en het kandidat for et norsk herrelandslag i spisskrise.

For et norsk herrelandslag i spisskrise, viste Berisha at han kan være en mann å starte med for Ståle Solbakken i skjebnekampen mot Tyrkia neste uke.

Men også Berisha måtte få en ispose på leggen etter å ha blitt byttet ut syv minutter før slutt.

– Jeg satser på at det skal gå fint. Jeg får restituere bra nå, og så være klar for landslaget, sier Berisha.

Les også

Landslagets spisskrise: Dette kan være erstattere

Med drøye 14.000 tilskuere på SR-Bank Arena ble det satt ny publikumsrekord etter pandemien.

Innledningsvis fikk de fremmøtte det de ønsket seg, og så at Viking tok tak i kampen umiddelbart. Likevel uteble de ordentlig store mulighetene, før Sandefjord kom på en overgang i det 18. minutt.

Ballen ble slått i bakrom mot Kristoffer Normann Hansen, og Viking-keeper Gunnarsson stormet ut langt utenfor feltet. Normann Hansen fikk en touch på ballen, før han dundret i bakken etter et sammenstøt med Gunnarsson.

Dommer Kristoffer Hagenes vurderte det til at Viking-keeperen fratok Sandefjord en åpenbar målsjanse, og valgte å dra opp det røde kortet til den unge islendingen.

– Vi mener gjerne at det er et gult kort, men dommer valgte å gi rødt. Da måtte vi takle det og, sier Jensen.

UTVIST: Patrik Gunnarsson stilte seg spørrende til det røde kortet.

Etter utvisningen kom Sandefjord mye mer med i kampen, men det var hjemmelaget som fikk kampens første mulighet etter en halvtime spilt. Berisha spilte ballen lavt inn i feltet, der David Brekalo bare kunne bredside ballen inn i det åpne målet. I stedet presterte han å sende ballen utover i feltet.

Det ble den eneste muligheten i første omgang, og lagene gikk i garderoben på stillingen 0–0.

I andre omgang tok det ikke lang tid før det var endret på. Harald Nilsen Tangen og Berisha kombinerte nydelig, før sistnevnte banket ballen i nettet bak Sandefjord-keeper Jacob Storevik.

Samúel Fridjónsson fikk en god mulighet til å doble like etter, men i stedet smalt det i motsatt enda. Martin Kreuzriegler fikk gå opp i luften etter et hjørnespark, og headet kontant inn utligningen.

Sandefjord fikk et par kjempesjanser til å gå opp i ledelsen etter det, men innbytter Arild Østbø i Viking-buret rettet hjemmelaget.

– Han skal ha like stor ære som resten av gjengen i dag. Å komme inn kald fra benken, og levere det han gjorde er fantastisk, sier Jensen om Østbø.

Med drøye ti minutter igjen tok Viking tilbake ledelsen. Et høyt innkast ble stusset av Viljar Vevatne, og på bakerste satte Berisha inn sitt andre mål i kampen.

Sandefjord klarte aldri å svare, og da endte det 2–1 foran et feststemt hjemmepublikum.

– Etter å ha spilt med én mann mindre hele kampen, så viser det virkelig moralen i dette Viking-laget, sier Jensen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk