Tiril Eckhoff vant igjen - overlegen på jaktstarten

Tiril Eckhoff ledet fra start til mål på kvinnenes jaktstart i Hochfilzen. Men spesielt nervøs foran den avgjørende skyting var hun ikke.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg var mer nervøs da jeg ble tatt igjen og brukte litt ekstra tid på skytingen. Jeg følte jeg var sterk på å holde konsentrasjonen, spesielt siden jeg ikke var like pigg som i går, sier Eckhoff til VG.

På siste skyting kom Eckhoff inn i ensom majestet og hadde nesten en strafferunde å gå på.

Men spennende hadde hun ingen planer om å gjøre det, smalt alle fem rett ned - med liggtreff på det siste skuddet - og gikk ut mer en halvminuttet foran Hanna Öberg.

I langrennssporet er det ingen som kan gjøre noe med Eckhoff om dagen og dermed sikret hun sin tredje seier for sesongen med 19 av 20 mulige treff - og sin andre av to mulige i østerrikske Hochfilzen.

På liggende skyting har Eckhoff slitt denne sesongen, men hun har knekket noen koder og fikk ni treff på de to liggendeskytingene.

– Jeg har slitt litt med liggende og stilt litt tilbake til der jeg var i fjor. Jeg fikk en liten kakk i selvtilliten, nå skal jeg bare prøve å automatisere liggskytingen, sier Eckhoff.

Da hun så valgte å treffe samtlige ti blinker på stående, var det ingen som kunne gjøre noe som helst med Fossum-løperen.

Det ble et skikkelig rotterace om de øvrige pallplassene. Eldstesøster Öberg kapret andreplassen, mens Ingrid Landmark Tandrevold, Elvira Öberg og Dorothea Wierer kjempet om tredjeplassen.

Men sistnevnte falt på siste runde og lillesøster Öberg slo Tandrevold i kampen om tredjeplassen.

Les også

Sturla Holm Lægreid vant igjen: – Føltes ut som trening

Tiril Eckhoff gikk ut foran Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland etter dominansen på torsdagens sprint. Røiseland fikk på sin side et rotete løp, med fire bom og til slutt en 7. plass.

Dermed kan vi anta litt høyere terningkast på helgen i Østerrike så langt enn det hun ga seg selv under vinterens VM:

Publisert: