Finaleklar for andre uke på rad: - Kom hit for å vinne

(Vit Kopriva - Casper Ruud 3–6, 0–6) Etter et prikkfritt andre sett var det klart: Casper Ruud (22) går til ATP-finale for andre uke på rad.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I forrige uke vant han Swedish Open i Båstad. Denne uken har han nå tatt seg til finalen i Swiss Open i Gstaad.

Nå er Ruud storfavoritt foran søndagens finale, ettersom de andre forhåndsfavorittene har røket ut én etter én.

  • Hele Swiss Open sendes på Discovery+. VG+ Sport viser Casper Ruuds kamper i Generali Open neste uke.

Om Snarøya-gutten holder nervene i sjakk og vinner søndagens finale, vil det være første gang i hans karriere at han vinner to turneringer på rappen.

– Jeg var en av de høyere rangerte i turneringen, og er vel tredjeseedet. Jeg kom hit med et mål om å vinne, sier Ruud til VG etter at finalebilletten var sikret.

ETT TIL? Forrige helg vant Ruud dette trofeet i Båstad. Nå skal han jakte et nytt trofé søndag.

Selv om dagens semifinalemotstander, Vit Kopriva (24), befinner seg milevis nede på ATP-rankingen (nummer 249), var det ikke spådd en enkel kamp mot formspilleren fra Tsjekkia.

Han spilte nemlig sitt livs kamp da han overrasket alt og alle med å sende forhåndsfavoritt Denis Shapovalov, nummer 10 på verdensrankingen og førsteseedet i Swiss Open, hodestups ut av turneringen tidligere denne uken.

– Det var en velspilt kamp med en litt trøblete start hvor jeg ble brutt. Heldigvis klarte jeg å bryte tilbake med en gang, og utover i kampen bygde jeg bare mer og mer selvtillit, reflekterer Ruud etter kampslutt.

Les også

Ruud om forholdet til Nadal: – Vi tar en golfrunde her og der

I motsetning til Shapovalov, klarte Ruud selv å leve opp til favorittstempelet, og tok seg med det videre med de kontrollerte sifrene 3–6, 0–6.

Swiss Open er en såkalt ATP 250-turnering. Det er de lavest rangerte turneringene på ATP-touren, under ATP 500 og ATP 1000. Høyest rager de prestisjetunge Grand Slam-turneringene.

Droppet OL - herjer på grus

Mens deler av verdenseliten i herretennis fokuserer på de olympiske leker om dagen, valgte Ruud selv å takke nei til en Tokyo-tur.

I stedet har han vunnet Swedish Open i forrige uke, tatt seg til finale i Swiss Open denne uken og er klar for Generali Open neste uke. Alle tre turneringene foregår på grus.

– Jeg har spilt mye god tennis og vunnet mange kamper på rad nå, og det gir selvfølgelig god selvtillit. Det var litt målet med å spille disse turneringene her på grusen, forklarer Ruud til VG.

SISTE HINDER: Franske Hugo Gaston blir Ruuds finalemotstander.

Fransk finalemotstander

I finalen venter franske Hugo Gaston (20) som beseiret serbiske Laslo Djere (26) i den andre semifinalen tidligere i dag.

Ruud har ett tildligere møte med franskmannen i karrieren. Det endte med norsk jubel.

Gaston er rangert som nummer 155 i verden. Ruud, som er storfavoritt før finalen, er rangert som nummer 14.

Den 22 år gamle forehandspesialisten har tre tidligere ATP-titler å vise til: Argentina Open i 2020, samt Geneva Open og Swedish Open i 2021.

Finalen spilles søndag 11.30.

Publisert: