Eliteseriestarten er utsatt

Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å utsette Eliteserien og resten av toppfotballen til mai.

Publisert Publisert

Brann skulle serieåpnet mot Rosenborg på Lerkendal 5. april. Nå er det uvisst når toppfotballen starter opp. Foto: Marit Hommedal (arkiv)

iconDenne artikkelen er 20 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til livesenteret

Eliteserien i fotball utsettes, opplyser Norges Fotballforbund (NFF).

All toppfotballaktivitet stopper i første omgang til 15. april 2020. Offisielle seriekamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai, heter det i en pressemelding.

Brann enig i avgjørelsen

Brann-sjef Vibeke Johannesen støtter beslutningen.

– Jeg synes det er en riktig avgjørelse å ta nå. Jeg hadde ikke forventet noe annet. Så får vi se hvordan vi skal løse situasjonen videre, sier Johannesen.

Hun forventer telefonmøteaktivitet i dagene fremover for å se nærmere på den foreløpig forkortede fotballsesongen.

– Det er mange spørsmål som gjenstår, sier Johannesen.

– Hvordan er avgjørelsen om utsatt seriestart mottatt av spillere og resten av Branns sportslige avdeling?

– Det blir møtt med stor forståelse. Situasjonen er mye større enn fotball og Brann. Den er veldig spesiell, men vi må tilpasse oss, sier Johannesen.

For kort tid siden presenterte hun et minusbudsjett for 2020 på Branns årsmøte. I tillegg hadde klubben et negativt driftsregnskap for 2019.

Om økonomiske følger

Johannesen sier dette om økonomiske følger for Brann:

– Nå har vi fått utsatt to hjemmekamper. Det er klart disse medfører noen direkte inntekter som uteblir en periode.

Therese Rygg i Brann sier til VG at Brann vil tape cirka to millioner kroner per hjemmekamp som ikke spilles.

Klubben jobber allerede med tiltak.

– Vi er begynt å se hvilke kostnader vi kan slippe fremover, i og med at aktiviteter opphører, sier Johannesen. Hun sier videre at april, som foreløpig er den stansede måneden av seriesesongen, ikke er «den verste måneden likviditetsmessig».

Pål Bjerketvedt forteller at det er helt nødvendig at fotballen tar et stort ansvar. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Torsdag satt klubber, forbund og Norsk Toppfotball i møter for å avgjøre hvilke tiltak som iverksettes i elitefotballen for å hindre spredning av koronaviruset.

Forbundet har også stoppet all breddefotball ut april.

Etter planen skulle Eliteserien starte helgen før påske, den 4. og 5. april. Selv om dette nå er utsatt, er målet at både serier og cupen skal gjennomføres.

– Det er vanskelig å si når, men målet er å fullføre. Det er vanskelig å snakke om en sluttdato nå, sier Bjerketvedt.

Daglig leder Madeleine Giske (til venstre) i Sandviken IL sier til BT at de vil slutte opp om de tiltak som blir iverksatt fremover. Foto: Ørjan Deisz (arkiv)

Sandviken: – Veldig kjedelig

Også Toppserien for kvinner rammes av utsettelse.

Sandviken skulle etter planen serieåpne mot Lillestrøm i LSK-hallen 21. mars.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig at det ble utsatt. Det er en vanskelig situasjon, sier daglig leder i klubben, Madeleine Giske, som er tydelig på at hensynet til liv og helse veier tyngst.

– Vi følger de retningslinjene vi får, og slutter opp om de tiltakene som blir iverksatt, sier Giske videre.

– Fornuftig avgjørelse

Den daglige lederen i Sandviken sier det er for tidlig å si noe om de økonomiske konsekvensene utsettelsen vil få for klubben.

Arna-Bjørnars første seriekamp, skulle etter den opprinnelige planen finne sted på Arna Idrettspark 21. mars.

Kjell Åge Kvamme, som er sponsor- og medieansvarlig i Arna-Bjørnar, sier valget om å utsette den kampen, fremstår fornuftig.

– Kanskje blir det en mer intensiv sesong dette året. Det kan ha en positiv innvirkning for interessen, slik vi har sett i enkelte andre land, med spennende kamper tett etter hverandre, sier han.

Sandviken og Arna-Bjørnar hadde avtalt en treningskamp seg imellom, som generalprøve til seriestarten. Den er nå avlyst.

Det samme er Branns to planlagte treningskamper den neste uken. Laget er også blant mange i Norge som har avlyst en planlagt treningsleir til Spania.

Fotballstansen gjelder Eliteserien, Obos-ligaen, Toppserien og 1. divisjon for kvinner, samt 2. og 3. divisjon. NM-kamper og treningskamper utsettes, i første omgang, tli 15. april.

– Det er tenkt en «karantenetid» til 15. april, mens seriespillet starter i mai. Det er for at lagene skal kunne forberede seg skikkelig og spille treningskamper, forteller Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering