Dortmund reiste seg mot Dæhlis Freiburg

Slik gikk det med de norske tysklandsproffene lørdag.

Borussia Dortmund-spillerne fikk endelig noe å juble for ds Freiburg ble slått lørdag.
  • Roy Ellingsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mats Møller Dæhli spilte sin annen kamp fra start for sitt Freiburg, men kunne ikke hindre hjemmetap i bunnoppgjøret mot Borussia Dortmund. Han var den eneste nordmannen som overlevde hele kampen i lørdagens bundesligarunde.

Bergenseren Bård Finne fikk sin debut fra start i Bundesliga lørdag. Tidligere Lillestrøm-spiss Anthony Ujah ledet angrepet, med støtte fra Finne, i Kölns hjemmekamp mot Paderborn.

Like før timen var spilt, etter 57 minutter, ble både Finne og Ujah byttet ut. Ingen av dem hadde tegnet seg på scoringslisten. Ikke veldig overraskende, kanskje, i og med at kampen endte 0-0. ## Tap for Tarik

Tarik Elyounoussi startet for Hoffenheim i bortekampen mot nylig forsterkede Wolfsburg, men han ble byttet ut til pause på stillingen 0-2. Wolfsburg, hjulpet av to scoringer fra Kevin de Bruyne, vant oppgjøret 3-0. Per Ciljan Skjelbred har slitt med sykdom den siste tiden, men var tilbake i startoppstillingen da hans Hertha møtte Mainz på bortebane. Landslagskapteinen holdt i 63 minutter og kunne gå av banen med god samvittighet og 2-0-ledelse. Skjelbred sikret seg også et gult kort i oppgjøret. Det ble ingen flere scoringer etter at Skjelbred gikk av banen.

Borussia Dortmund startet dagen på 18. og siste plass i serien, men 3-0-seieren over Dæhli og Freiburg løftet dem forbi både Freiburg og Stuttgart og over nedrykksstreken.

Publisert
  1. Tysk fotball
  2. SC Freiburg
  3. Bundesliga
  4. Per Ciljan Skjelbred
  5. Tarik Elyounoussi

Les mer om dette temaet

  1. Deila om den tøffe tiden: Lå våken om nettene

  2. Spurs-kometen avgjorde derbyet: - Kommer aldri til å glemme det

BT anbefaler

Sykehusene i Bergen satte korona­rekord. Men én gruppe er ikke blant pasientene.

– Vi har ennå ikke hatt innlagte som har fått dose tre, sier seksjonsoverlege Trond Bruun.

LES SAKEN