Tutta kjemper om seieren i Kina

Råsterk runde av Suzann Pettersen lørdag.

Publisert Publisert

Suzann Pettersen meldte seg på i seierskampen med en god 67-runde lørdag. Foto: NTB scanpix

Suzann Pettersen spratt opp til tredjeplass etter lørdagens solide 67-runde på europatouren i golf. Dermed er hun for alvor med i seierskampen.

Den norske golfstjernen fikk en middelmådig start på turneringen i kinesiske Haikou. Etter åpningsrunden på 73 slag lå hun på 18.-plass, mens hun fredag bykset åtte plasser.

Pettersen spilte seg til hele ni birdier lørdag. Rundenes tre bogeyer kom på hull 4, 8 og 17.

Les også

Tuttas store forandringer: - Trengte ny giv og energi

33-åringen er tre slag bak lederen Park In-bee fra Sør-Korea. Den tidligere verdensenerne spilte en 71-runde lørdag. Hun har ett slags forsprang på landskvinnen Ryo So-yeon.

Caroline Martens klatret fra 34.— til 17.-plass med lørdagens 71-runde. Hun gikk for det meste på par, men noterte tre birdier. Den ene bogeyen kom på nest siste hull. 28-åringen er elleve slag bak toppen.

Marianne Skarpnord hevet seg til 28.-plass. Sarpingen, som fredag så vidt klarte cuten, leverte en 72-runde. Hun hadde fire birdier og tre bogeyer.

Europatourturneringen i Kina betegnes som et uoffisielt golf-VM. Tutta stakk av med seieren i 2013 og ble nummer to i fjor.

Med Tuttas storspill og Skarpnords løft spratt Norge opp fra 9.- til 2.-plass i lagkonkurransen. Det norske laget står med 434 slag mot Sør-Koreas 419 etter tre runder.

(©NTB)

Publisert