Enorm Leciejewski reddet Brann-poeng

Piotr Leciejewskis feberredninger sørget for at det endte uavgjort i toppkampen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SOGNDAL — BRANN 0-0

FOSSHAUGANE (bt.no): Det skulle bli en ordentlig stillingskrig, da Sogndal og Brann barket sammen til et toppoppgjørpå Fosshaugane. Brann hadde tilsynelatende lært av 0-4-fadesen på Stadion tidligere i år, og mønstret et lag som var klare til å gå i den varslede krigen mot serielederen.

Men selv med en bandasjert Azar Karadas på topp, var det i andre enden av banen at matchvinneren skulle befinne seg. For i en særdeles sjansefattig kamp, var det Piotr Leciejewskis fantastiske redninger midtveis i første omgang som skulle bli de kampavgjørende øyeblikkene.

MEGET GOD: Piotr Leciejewski reddet Brann mot Sogndal.

Polakken sto som en levende vegg, og hindret både Osita Chikere og Kristian Fardal Opseth fra å score det som ville blitt vinnermålet.I stedet endte kampen 0-0, et resultat begge lag levde godt med ettersom opprykkskandidat Sandnes Ulf gikk på en smell mot Kristiansund.

Giganter på topp

Det var forventet at toppoppgjøret skulle bli en kamp full av tette og harde dueller, slik oppgjørene mellom Sogndal og Brann også pleier å være. Kun minutter inn i omgangen ble den spådommen oppfylt, da både Azar Karadas og Babacar Sarr måtte ut med blødende skaller.

Selv om Brann styrte spillet innledningsvis, var det først da en sammenlappet Karadas var tilbake på banen igjen at den første sjansen kom. Midtveis i omgangen landet et godt slått frispark på den bandasjerte pannen, men Karadas klarte ikke å styre headingen til side for keeper.

MÅLLØST: Steffen Lie Skålevik i aksjon mot Sogndal.

Han og Steffen Skålevik gjorde begge sitt til at ballen til slutt ble presset over streken, men dommeren annullerte scoringen korrekt for angrep på keeper.

Polsk vegg

I andre ende av banen var det også en gigantisk spiss som først markerte seg. Osita Chikere raget høyest i feltet etter en snau halvtime, men på målstreken vartet Piotr Leciejewski opp med en redning verdt inngangspengene alene.

Brann skulle få mer å takke Leciejewski for få minutter senere. Denne gangen var det Kristian Fardal Opseth som satte polakken på prøve med et godt hodestøt, men igjen viste mannen i grønt imponerende reflekser og kattemyke bevegelser helt bakerst.

Leciejewskis eventyrlige redninger gjorde at det sto uavgjort til pause.

Store sjanser på tampen

Den neste omgangen skulle bli en lang stillingskrig, hvor frykten for å tape tilsynelatende var større enn lysten til å vinne hos begge lag. Med ti minutter igjen av omgangen, var et par dødballer det eneste som fikk hvilepulsen til å øke på Fosshaugane.

Men helt på tampen skulle Sogndal få to gigantiske muligheter til å avgjøre kampen. Først fikk innbytter Mahatma Otoo en berøring på et langt innkast, som skapte trøbbel for Brann-forsvaret. Like etter forsøkte ghaneseren på et brassespark, men igjen sto Leciejewski i veien.

Dermed endte det målløst i trivselsfylket.

Publisert

Les mer om dette temaet