Nå er Nautnes-erstatteren klar

Arna-Bjørnar henter inn amerikansk erstatter for Emilie Nautnes, melder BA.

Publisert Publisert

ERSTATTES: Emilie Nautnes forlot Arna-Bjørnar tidligere i sommer. Nå henter klubben inn amerikansk college-spiller som erstatning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Mimi Asom landet i Bergen tirsdag kveld, og er Arna-Bjørnars nye spiss, skriver BA.

21 år gamle Mimi Asom kommer fra Dallas i USA, og har erfaring fra college-spill i Texas. Oppholdet i Arna blir første gang hun spiller fotball utenfor hjemlandets grenser. Til BA sier hun at hun tror det blir en god erfaring å bo i et nytt land.

– Jeg gleder meg og er nervøs. Jeg håper å score mange mål, utvikle meg og fokusere på å bli en bedre spiller, sier Asom til BA.

Som proff i Arna-Bjørnar, blir hun for første gang fotballspiller på heltid.

Som erstatter Emilie Nautnes, som forlot Arna-klubben til fordel for LSK tidligere i sommer. Nautnes har scoret 28 mål på nærmere 100 kamper for de rødkledde.

Les også

Derfor ga Brann-treneren laget ekstra ferie

– Spennende

Arna Bjørnars trener, Remi Natvik beskriver nyervervelsen som veldig spennende.

– Hun er en bra avslutter, som er sterk feilvendt og god i boksen. Det er en spiller vi tror kan score mange mål i toppserien, sier Natvik.

– Situasjonen i stallen gjorde at vi måtte ha inn en ny spiss. Mimi Asom er en annerledes spisstype enn Nautnes. Vi spiller fotball på vår måte, men må naturligvis tilpasse oss de spillertypene vi til enhver tid har, sier Natvik.

Han legger til grunn at det er store nivåforskjeller på amerikansk college-fotball og den norske toppserien.

– Ut ifra det vi har sett har Asom et stort potensial, men det er naturlig at hun vil trenge tid til å tilpasse seg nivået og miljøet i Norge.

Natvik forklarer at det er en prosess med å ordne arbeidstillatelse til sin nye spiller, men at han håper hun er spilleklar til toppseriekampen mot Avaldsnes på lørdag.

Publisert