Sundby: - Det eneste jeg hadde lyst til var å knuse russeren

Martin Johnsrud Sundby tok et langt steg mot krystallkula.

Martin Johnsrud Sundby fremstod råsterk og motivert i Lahti.
  • John Inge Seljehaug
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Martin Johnsrud Sundby fremstår som den nye norske langrennskongen, etter han vant 15-kilometer fristil i Lahti søndag. Nordmannen var 10,7 sekunder foran Daniel Richardsson og 11,2 foran Alexander Legkov.

— Det eneste jeg hadde lyst til var å knusse russeren. Det gikk jeg å tenke på under hele løpet i dag, sier Martin Johnsrud Syndby til NRK.

Det var en revansjesugen Sundby som stilte på startstreken. Røa-løperen ledet med 4,7 sekunder etter 4,3 kilometer. Nordmannen åpnet ikke bare bare best av alle, men ledet også fra start til mål. Selv om det ble en tøff konkurranse mot OL-kjempen Alexander Legkov og svenske Richardsson helt inn.

— Det var veldig viktig for meg å revansjere meg i dag. Han ble olympisk mester for mindre enn en uke siden, og det var et gull jeg hadde fryktelig lyst på. Etter stang ut i OL er jeg veldig fornøyd med å revansjere meg i dag, sier Sundby.

Vinner verdenscupen

Martin Johnsurd Sundby hadde et skuffende OL. Etter at han vant Tour de ski i januar som første herreløper fra Norge, kom han som favoritt til Sotsji på flere distanser. Men det ble kun med bronse på 30 kilometer skiathlon, som også ble den eneste norske medaljen på herresiden i distanserenn i OL.

— Jeg har en gul trøye og den skal jeg kjempe for helt til " the bitter end".

Sundby tok sin femte seier denne sesongen, og har i praksis avgjort avgjort verdenscupen sammenlagt. Han leder nå 398 poeng foran Chris Andre Jespersen og 441 poeng foran russiske Legkov i sammendraget. Dermed er det bare sykdom eller skade som kan frata Sundby den etterlegtende sammenlagtsseieren.

Stor norsk dag

Fire norske løpere på topp seks. Anders Gløersen nummer fire, mens Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe ble nummer fem og seks. Begge drøye 50 sekunder bak.

Petter Northug har følt seg sliten etter OL, og etter en skuffende sprint valgte han derfor ikke å stille på startstreken søndag. Han har allerede reist hjem til Norge for å samle krefter.

Publisert: