- Avgjørende for fotballen i Bergen at vi holder oss

Derfor håper Sandviken-trener Øyvind Nordtveit "inderlig" at både hans lag og Arna-Bjørnar unngår nedrykk.

VIL OVERLEVE: Sandviken-trener Øyvind Nordtveit får støtte fra Madeleine Giske i at det betyr mye at både Sandviken og Arna-Bjørnar fortsatt er å finne i toppserien neste sesong.
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg tror det blir en kamp helt inn for å unngå nedrykk, sier Øyvind Nordtveit, trener for Sandviken.

Begge bergenslagene i toppserien ligger syltynt an, med halvannen måned igjen av sesongen. Lørdag tapte Sandviken 2–1 borte mot bunnrival Amazon Grimstad. Sørlendingene ledet 2–0 etter scoringer av Trine Lise Åvik og Kelsey Frances Hood, før Camilla Ervik reduserte for bergenserne.

På slutten hadde Sandviken muligheten til å utlikne, men klarte det ikke. Dermed ligger Sandviken på kvalifiseringsplass med 13 poeng, samme sum som Arna-Bjørnar, som møter Trondheims Ørn hjemme søndag.

Les også

Forslaget om Sandviken/Brann-sammenslåing: - Byråden forstår ikke hva dette går i

Svake sekspoengskamper

Medkila ligger på en soleklar sisteplass – den eneste plassen som gir direkte nedrykk – med bare syv poeng. Amazon Grimstad har 15 poeng på fjerde siste plass. Det er de fire lagene det ser ut til å stå om, når det skal avgjøres hvem som rykker direkte ned, hvem som skal spille kvalifisering og hvem som unngår nedrykk.

— Det er irriterende og skuffende at vi ikke tok poeng mot Medkila og Amazon. Det er ikke bare det at vi går glipp av tre poeng, men de andre får også tre poeng, sier Nordtveit.

Før lørdagens kamp mot Amazon Grimstad, var Medkila forrige motstander for Sandviken.

— Vi har ikke levert i sekspoengskampene mot lagene rundt oss. Men vi må ikke grave oss ned. Vi skal opp fra kvalikplassen, sier Madeleine Giske, Sandviken-spiller og daglig leder for klubben.

Idrettsbyråden mener Sandviken-damene må inn i Brann: - Ufattelig frekt.

- Avgjørende betydning

Både hun og Nordtveit mener det er svært viktig for Hordalandsfotballen at både Sandviken og Arna-Bjørnar overlever.

— Vi får satse på at vi klarer å dytte Amazon ned på kvalikplassen, og at vi holder oss på trygg plass sammen med Arna-Bjørnar, sier Giske, og fortsetter:

— Det er avgjørende at vi klarer å holde to bergenslag i toppserien. Nå er Fyllingsdalen på vei opp i 1. divisjon, og så har vi Åsane der allerede. Det er mange talenter som skal bli tatt vare på, sier den daglige lederen.

— Det betyr veldig mye at vi og Arna-Bjørnar holder oss. Hvis vi kan ha to lag i toppserien og to lag i 1. divisjon, vil det kunne videreføre tradisjonene vi har for spillerutvikling i Hordaland. Jeg håper inderlig både vi og Arna-Bjørnar holder oss, sier Nordtveit. Han tar ikke for gitt at kvalifiseringsplassen – som vanligvis betyr ny kontrakt for toppserielaget – er sikret, selv om Medkila er dårlig plassert.

— Medkila er betydelig bedre enn de var i vår, og kommer til å ta poeng fremover. Derfor må også vi ta poeng for å unngå direkte nedrykk. Men vi har ikke kollapset, og det er ingenting som tyder på at vi ikke skal ta mer poeng i år.

Publisert
  1. Kvinnefotball
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. IL Sandviken
BT anbefaler

Se lokale lag i aksjon

Finalene i Norway Cup ble spilt på lørdag, og BT sendte direkte fra Ekebergsletta.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. MC-ulykke på Puddefjordsbroen

  3. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene

  4. – En fantastisk følelse

  5. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager

  6. Regjeringen varsler flere nye strømtiltak