Brasil dominerer BTs VM-lag

Yokohama: Brasil er den eneste favoritten som fortsatt henger med i VM og lagets mest markante profiler preger også VM-laget til BT før helgens kvartfinaler.

rivaldo

Tore Strand

Et VM handler om gode lag og markante fotballspillere. Brasil har flere av dem, spillere som er i ferd med å prege VM. Fredag kommer den store testen når England er motstander i Shizuoka-kvartfinalen.

Zinedine Zidane satte sitt preg på VM for fire år siden og ble den store finaleprofilen med sine to scoringer. Både Zidane og Frankrike er ute av VM i likhet med Gabriel Batistuta og Mexico, og under uheldige omstendigheter forsvant også Totti, Vieri og Italia. Figo og Portugal sviktet også, og dermed er det Brasil, England og Tyskland som preger BT-laget så langt. Spania har også flere profiler, men spanjolene har til gode å spille opp mot sitt beste selv om Raul og Morientes i glimt har vist sin klasse og Iker Casillas har levert viktige bidrag i mål.

Her er BT-laget tenkt i en 4-4-2-formasjon:

OLIVER KAHN, TYSKLAND

Har vist under VM hvorfor han har fått betegnelsen verdens beste keeper. Kun Robbie Keane har overlistet han, for øvrig i en kamp Kahn nesten alene reddet Tyskland fra nederlag. I verdensklasse.

FERDINAND COLY, SENEGAL

Startet VM med å temme Thierry Henry og hans franske spisskolleger. Har siden spilt bunnsolid og er en viktig bidragsyter til Senegal-suksessen. Taklingssterk og kompromissløs.

RIO FERDINAND, ENGLAND

Har vært sentral i det engelske forsvaret som kun har sluppet inn ett mål. Elegant med gode offensive egenskaper. Har også lært å forsvare seg med kløkt. Klassespiller.

MYUNG BO HONG, SØR-KOREA

Er med i sitt fjerde VM og er bedre enn noen gang. Stødig kaptein og klippe i forsvar. 33 år gammel, men holder tritt med VM-spissene. En stopperkjempe.

ROBERTO CARLOS, BRASIL

Bedre offensivt enn defensivt, men tar også tak bakover når det trengs. Presis langpasningsfot og frisparkekspert med knallhardt skudd. En scoring.

CAFU, BRASIL

Back eller midtbanespiller? Trives best offensivt og er en trussel langs flanken med sin fart og styrke. Tør å utfordre. Gode innlegg.

NICKY BUTT, ENGLAND

En midtbanekjempe som holder laget samlet. Bunnsolid defensivt. Smart spiller. Englands beskjedne nøkkelspiller.

MICHAEL BALLACK, TYSKLAND

«Spielführer» på den tyske midtbanen. Blikk både for pasninger og scoringer. Elegant midtbanekjempe som driver det tyske spillet.

JUNG HWAN AHN, SØR-KOREA

Dyktig midtbanespiller med offensiv legning. Scoret det avgjørende målet mot Italia. Perugia-proffen har ellers levert topp prestasjoner for arrangørnasjonen.

RIVALDO, BRASIL

Noe så sjeldent som tilrettelegger og avslutter i en og samme person. Drømmescoring mot Belgia. Fire mål så langt. Kan bli en av VM-profilene.

RONALDO, BRASIL

I ferd med å revansjere finalefadesen fra Frankrike. Fem scoringer og rykk og fart som på sitt beste. Et angrep alene.